Στείλτε, στη Βουλή εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων. Θα κάνουν τη διαφορά!


Nicolasstephanou

Μήνυμα του Νικόλα Στεφάνου

Αγαπητές Κυκλαδίτισες, αγαπητοί Κυκλαδίτες
Είχα την μεγάλη τιμή να προταθώ ως υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τους Οικολόγους Πράσινους. Αν και κανένας από τους υποψήφιους των Οικολόγων δεν είναι πολιτικός, εγώ είμαι ακόμα λιγότερο! Ωστόσο σαν υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας των πολιτών, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ, σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή της πατρίδας μου, την ευκαιρία να συμβάλω θετικά έστω και στο απειροελάχιστο προς την διέξοδο από την κρίση.
Δεν σας ζήτω σταυρό προτίμησης- προτείνω να τον δώσετε στη συνυποψήφια μου Χριστίνα Ευθυμιάτου που θα είναι πολύ πιο χρήσιμη από εμένα στη βουλή (ναι, είναι εφικτό να εκλεγεί Οικολόγος Πράσινος από τις Κυκλάδες!). Θέλω απλά να σας πω γιατί εγώ θα ψήφιζα Οικολόγους Πράσινους και να μην ήμουν υποψήφιος.
Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή δυο ίσες προτεραιότητες:
  1. Να κυβερνηθεί υπεύθυνα
  2. Να ξεφορτωθεί το πανάθλιο πολιτικό της σύστημα που μας οδήγησε στη καταστροφή και που δεν θα εξαφανιστεί μετά από 35 χρόνια με ένα μαγικό ραβδί.
Να κυβερνηθεί υπεύθυνα σημαίνει να υπάρξει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση που να έχει την αντίληψη της θέσης της  χώρας μας στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, που θα επιλέξει τους κατάλληλους συμμάχους και θα δράσει αποτελεσματικά για τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας μας και για την πιο γρήγορη και λιγότερο οδυνηρή διέξοδος μας από την κρίση. Δεν θέλει μεγάλη ευφυΐα για να αντιληφτούμε ότι  ο κύριος σύμμαχος μας είναι η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. Όσο κακιά, άδικη και αναποτελεσματική και να μας φαίνεται αυτή την στιγμή, η Ε.Ε. είναι ένας θεσμός σε εξέλιξη και μέσα σε αυτήν πρέπει να επιλέξουμε τους συμμάχους μας για να διεκδικήσουμε περισσότερη αλληλεγγύη, ομοσπονδιακή κατεύθυνση και αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αλλά για να ξαναβρούμε την αξιοπιστία μας, χρειάζεται και εμείς να πολεμήσουμε πράγματι το πελατειακό κράτος, την φοροδιαφυγή, την αναποτελεσματική και διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση και τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ισχυρούς συμμάχους στην Ευρώπη, είναι στην ίδια οικογένεια με τους Πράσινους. Εργάζονται μαζί με τους υπόλοιπους πράσινους ευρωβουλευτές αποτελεσματικά, με όραμα αλλά και με ρεαλισμό για λύσεις στα προβλήματα και της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η ομάδα των Πρασίνων είναι η μόνη που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, προτείνοντας ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όχι τιμωρία, λιτότητα και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.   
Δεν είμαστε, λοιπόν, μόνοι. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Αλλά για να γίνουν πράξη χρειάζεται να έρθουν στο προσκήνιο νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, δημιουργικές, με προτάσεις, όραμα, δέσμευση για το δημόσιο συμφέρον.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι αναμφίβολα μια από αυτές τις ελάχιστες ανερχόμενες θετικές δυνάμεις.
Για να συμβάλετε ταυτόχρονα στην ύπαρξη υπεύθυνης κυβέρνησης μετά τις εκλογές και την καταδίκη του παλαιού συστήματος, στείλτε τους Οικολόγους Πράσινους (και) στην Ελληνική Βουλή, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και στα Περιφερειακά Συμβούλια, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μαζί με σας, για διέξοδο από την κρίση. Το να μπουν στη βουλή δεν θα είναι απλός άλλο ένα κόμμα στη βουλή, αλλά ένα κόμμα με διαφορετική πολιτική κουλτούρα στη βουλή.
Στείλτε, όμως, στη Βουλή εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων και από τις Κυκλάδες. Θα κάνουν τη διαφορά!
Νικόλας Στεφάνου
Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τους Οικολόγους Πράσινους

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...