ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!


Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια πρωτοποριακή έρευνα για το νερό και πιο συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.. .. (Αττική, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κοζάνη, Λαμία, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο) με στόχο να σκιαγραφήσει τη σχέση μας με τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, να καταγράψει τις συνήθειές μας, τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε, το αντιλαμβανόμαστε, το αξιολογούμε…   
Τις τελευταίες δεκαετίες, ιδίως στις δυτικές κοινωνίες, η πρόσβαση στο νερό απλοποιήθηκε τόσο, που βαθμιαία φτάσαμε στο σημείο να υποτιμούμε την αξία του, θεωρώντας το ανεξάντλητο. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι λίγες οι χώρες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειψυδρίας και κακής ποιότητας του νερού, ενώ και στην Ελλάδα αρκετές περιοχές που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υποχρεώνονται  εδώ και χρόνια να το μεταφέρουν ή να αγοράζουν μπουκάλια για οικιακή χρήση.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την 22η Μαρτίου 2012 (Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό) και  θα αποτελέσουν τη βάση για μια ολοκληρωμένη εκστρατεία που στόχο θα έχει την προστασία των υδατικών πόρων, μέσα από προτάσεις/παρεμβάσεις προς τους θεσμικούς φορείς αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών.   Το ερωτηματολόγιο χρειάζεται 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί και καλό θα ήταν να έχουμε πρόχειρο και ένα λογαριασμό νερού για την πιο ολοκληρωμένη συμπλήρωσή του.
Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το Ερωτηματολόγιο για το Νερό!
Πηγή: www.medsos.gr

Δημοσίευση σχολίου