Eναλλακτικές, Aλληλέγγυες Πρωτοβουλίες


"Ανταλλαγές χωρίς χρήματα, περιαστικές καλλιέργειες και άλλες πρωτοβουλίες για την κρίση"


Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των «Συναντήσεων της Τρίτης» διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Ανταλλαγές χωρίς χρήματα, περιαστικές καλλιέργειες και άλλες πρωτοβουλίες για την κρίση”
Η εισαγωγή στο θέμα θα γίνει από τον Ξενοφώντα Ζήση, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομες παρουσιάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι εναλλακτικών δικτύων (καταναλωτικών, ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών, συλλογικής καλλιέργειας κ.ά.) που ενεργοποιούνται στην πόλη μας (Ομοτράπεζοι, ΣΠΑΜΕ, Λίστα Ανταλλαγών Θεσ/νίκης, ΠΕΡ.ΚΑ. και άλλοι), οι οποίοι θα αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας των δικτύων και των πρωτοβουλιών τους και τα αποτελέσματα των δράσεών τους.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν εναλλακτικές, αλληλέγγυες πρωτοβουλίες που μπορούν να αποτελέσουν ένα διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση που όλοι βιώνουμε, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες ή ακόμα και τις ενχρήματες συναλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...