Ο Δεκάλογος ενός οικο … «λογικού» τρόπου ζωής




«Think Green ή αλλιώς σκέψου … οικολογικά!»

Ο Δεκάλογος ενός οικο … «λογικού» τρόπου ζωής

 1.    Σβήσε τα φώτα. 
Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τη μέρα νύχτα! Εκτός του ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα να έχουμε πολλά φώτα ταυτόχρονα αναμμένα, καταναλώνουμε πάρα πολύ ενέργεια χωρίς λόγο και αιτία. Το μόνο που τελικά καταφέρνουμε είναι να κάνουμε πλούσιες τις εταιρείες ηλεκτρισμού.
2.    Ανακυκλώστε και δώστε λίγο ακόμα χρόνο ζωής στη Γη.
Τα προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά βοηθούν στην ενίσχυση της μείωσης ενέργειας και των αναγκών για υλικά. Έτσι δεν εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι του πλανήτη μας λόγω σπατάλης και υπερκαταναλωτισμού.
3.    Βρες νέες χρήσεις για παλιά πράγματα.
Ό, τι σου φαίνεται μη χρήσιμο, δε σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι για πέταμα. Ήδη υπάρχουν χώροι, καταστήματα και events, όπου ο καθένας πηγαίνει διάφορα αντικείμενα που δεν χρειάζεται πλέον,  τα ανταλλάσσει με άλλα ή απλώς τα δωρίζει στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
4. Πες όχι στην πλαστική σακούλα.
Δεν είναι ανάγκη κάθε φορά που πας για ψώνια, να γυρνάς πίσω  
με δέκα διαφορετικές πλαστικές σακούλες. Φρόντισε να έχεις τη
δική σου σακούλα, πάνινη κατά προτίμηση, και σταμάτα να επιβαρύνεις τον πλανήτη με πλαστικό.
5. Επιστροφή στη χορτοφαγία.
Η διατροφή με βάση τη χορτοφαγία απαιτεί λιγότερους πόρους και παράλληλα υποστηρίζει τη μακροχρόνια υγεία. Ας μην ξεχνάμε ότι η εκτροφή των βοοειδών είναι η βασική αιτία της αποψίλωσης των τροπικών δασών στον Αμαζόνιο.
6. Οικολογική μετακίνηση.
Το ποδήλατο, τα μαζικά μέσα μεταφοράς και ο συνεπιβατισμός επιβαρύνουν λιγότερο την ατμόσφαιρα με CO2. κλιματική αλλαγή είναι ο εφιάλτης των επόμενων χρόνων…
7. «Πράσινα» καθαριστικά.
Υπάρχουν πια και στην ελληνική αγορά και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Απλώς έχουν το πλεονέκτημα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Καθόλου κακή λύση!
8. Το νερό, νεράκι!
Ας μη χρειαστεί να διψάσουμε για να καταλάβουμε την αξία του νερού. Μην το σπαταλάς σαν να είσαι ο μόνος κάτοικος αυτού του πλανήτη…
9. Πρασίνισε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου.
Φύτεψε και δώσε ζωή και ομορφιά στον εαυτό σου και στους άλλους!
10. Η αγάπη για το περιβάλλον είναι μεταδοτική.
Σίγουρα ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, αλλά πολλοί μαζί κάτι μπορεί να καταφέρουν!

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...