Καθαρισμός παραλιών στην Αίγινα !!!


Καθαρισμός παραλιών στην Αίγινα

38Την Κυριακή 10 Απριλίου, οργανώνουμε μια μεγάλη δράση με σκοπό τον καθαρισμό παραλιών του νησιού. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 10 πμ και σε διάφορες παραλίες σε ολόκληρο το νησί. Σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε πολλούς ανθρώπους: μόνιμους κάτοικους, φίλους της Αίγινας, ντόπιους, «Παρασκευάδες» , νέους, γέρους, σχολεία, οργανισμούς, φορείς. Όταν πολλά χέρια είναι διαθέσιμα, η εργασία λιγοστεύει και το αποτέλεσμα διευρύνεται: σε λίγες ώρες, μπορούμε να καθαρίσουμε πολλές παραλίες σε ολόκληρο το νησί. Κι έτσι θα μπορέσουμε να ξαπλώσουμε στις καθαρές παραλίες χωρίς να αισθανόμαστε ντροπή και ενόχληση από τη θέα των πλαστικών, των τρύπιων παπουτσιών και λοιπών σκουπιδιών. Ας φροντίσουμε μόνοι μας το περιβάλλον μας! 

Πάτησε εδώ για να δηλώσεις συμμετοχή

Τι και πότε: Καθαρισμός παραλιών Αίγινας την Κυριακή 10 Απριλίου - 10 πμ

Γιατί να καθαρίσουμε;
Οι παραλίες μας είναι προς το παρόν γεμάτες σκουπίδια και πλαστικά που έχουν ξεβραστεί στις ακτές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ σε κάποιες παραλίες υπάρχουν πλαστικά εδώ και χρόνια χωρίς να μαζευτούν. Κανονικά ο καθαρισμός των παραλιών ξεκινάει στο τέλος του Μάη καθώς εκείνη την εποχή οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες αρχίζουν την προετοιμασία τους ώστε να ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Γιατί να περιμένουμε τόσο πολύ; Δεν προτιμάμε όλοι, τη θέα μια καθαρής παραλίας; Κι ακόμα περισσότερο: γιατί να έχουμε βρώμικες παραλίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Οι παραλίες της Αίγινας είναι ένα από τα βασικά τουριστικά θέλγητρα του νησιού και οι βρώμικες παραλίες δεν είναι τρόπος να δελεάσουμε τους τουρίστες... ειδικά σε περίοδο κρίσης. Μετά από όλη αυτή την περισυνή, κακή δημοσιότητα για την Ελλάδα στα ξένα ΜΜΕ, ήρθε η ώρα για θετικές δράσεις! Ας γιορτάσουμε το Πάσχα σε μια καθαρή Αίγινα!Γιατί πρέπει ΕΜΕΙΣ να κάνουμε τη δουλειά και όχι «ΑΥΤΟΙ»;
Μας έχουν ήδη ρωτήσει: «Γιατί να κάνουμε εμείς αυτή τη δουλειά»; και «Γιατί δεν κάνουν αυτή τη δουλειά οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες»; Εμείς απαντάμε με το εξής απλό: αυτή τη στιγμή κανένας δεν κάνει αυτή τη δουλειά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και αυτό γίνεται για πολλά χρόνια τώρα. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν κανονισμοί σχετικά με τον καθαρισμό των παραλιών κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ωστόσο δεν υπάρχουν. Στο δήμο υπάρχει έλλειψη χρημάτων αλλά και έλλειψη εργατικού δυναμικού. Οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις παραλίες, κανονικά, θα ξεκινήσουν τους καθαρισμός στα τέλη Μάη (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) και οι ανοργάνωτες παραλίες ίσως καθαριστούν από τους χρήστες τους (ντόπιους και παραθεριστές) όταν ξεκινήσουν τα μπάνια τους. Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε να παραπονιόμαστε, να στέλνουμε φωτογραφίες στις εφημερίδες και να συνεχίσουμε να δεχόμαστε κακές κριτικές από τους τουρίστες για τις άθλιες παραλίες μας, ή μπορούμε να αναλάβουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ δράση. Ας δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας και ας τους δείξουμε πόσο απλές και ανέξοδες είναι κάποιες λύσεις! Για παράδειγμα, τι θα ήταν το Αίγινα Φιστίκι Φεστ χωρίς την εντατική συνδρομή πολλών εθελοντών;

Ο Δήμος της Αίγινας
Έχουμε την υποστήριξη του Δημάρχου και ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του θα βοηθήσουν επίσης, στον καθαρισμό εκείνη τη μέρα. Θα μας προμηθεύσουν με πλαστικές σακούλες ενώ τα οχήματα και το προσωπικό του δήμου θα φροντίσει για τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Σκοτεινή.

Ποιες παραλίες θα καθαρίσουμε;
Θα καθαρίσουμε όσες περισσότερες παραλίες είναι δυνατόν κι αυτό φυσικά, εξαρτάται από τον αριθμό των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Κάθε παραλία θα έχει την ομάδα καθαρισμού της. Θα οργανώσουμε τις ομάδες και θα φροντίσουμε για τα απαιτούμενα υλικά. Οι παραλίες που θέλουμε να καθαριστούν είναι: Αγ. Μαρίνα, Αύρα, Κολώνα, Αιγινήτισσα, Άκουα Λόκα, Μαραθώνας Α' & Β', Καμάρες, Κλήμα, Πόρτες, Σαρπά, Λουτρά Σουβάλας, ακτογραμμή Αγίων, Βαγία. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες ώστε να ξεκινήσουν τους καθαρισμούς στις 10 Απριλίου. Στην παρακάτω αίτηση, μπορείτε δηλώσετε σε ποιας παραλίας τον καθαρισμό επιθυμείτε να συμμετέχετε.

Με τα δάση τι γίνεται;
Ναι! υπάρχει μεγάλη ανάγκη και πολλή δουλειά να γίνει στα δάση. Δυστυχώς, για το περισσότερο καθάρισμα στα δάση της Αίγινας τα χέρια μας δεν είναι αρκετά και απαιτείται πολύ μεγαλύτερος εξοπλισμός ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα μπάζα. Όμως δε θα το ξεχάσουμε και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τον καθαρισμό των δασών μέσα στους επόμενους μήνες.
Πώς να συμμετέχω στον καθαρισμό των παραλιών της 10ης Απριλίου;
Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Τι να φέρω μαζί μου;
Φέρτε πλαστικά γάντια ή/και γάντια εργασίας και φορέστε παλιά ρούχα. Φέρτε κάτι να πιείτε και να φάτε ώστε να γίνει πιο διασκεδαστική η δουλειά. Τέλος, φέρτε μαζί σας και .σους φίλους σας μπορείτε.

Προτάσεις και άλλες ιδέες;
Αν έχετε προτάσεις ή ιδέες για το πώς αυτή η πρωτοβουλία θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση ή τηλεφωνήστε μας στο 69 74718665.
Έλα κι εσύ μαζί μας

  Παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

 Ονοματεπώνυμο:
 E-mail:
 Τηλέφωνο:
 Κινητό τηλ:
 Τόπος διαμονής:
  
 Έχουμε ήδη αρκετούς ανθρώπους στην παραλία Αύρα, Κολώνας παραλία & Μαραθώνας Β. 
 Παραλία που προτιμώ:
 Με πόσα άτομα θα έρθεις;
  
 Ερωτήσεις/ παρατηρήσεις/ προστάσεις:
  
 
  


Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...