Απο το www.aeginaportal.gr/


Δράση για τον καθαρισμό του δάσους στο "Ρέμα του Γραμματικού" από το Δημοτικό Σχολείο
 Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας.
Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του δάσους στο "Ρέμα του Γραμματικού" στο Μεσαγρό, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές του Δημοτικού Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας. "Το ρέμα του Γραμματικού βρίσκεται δίπλα στο σχολείο και η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν μαθητές της ΣΤ' τάξης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος "Χρυσοπράσινο Φύλλο" που συμμετέχουν, διαπίστωσαν ότι το όμορφο δάσος μόνο καθαρό δεν ήταν. Σκουπίδια που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία, έκαναν τους μικρούς μαθητές πραγματικά να ντραπούν για αυτή την κατάσταση και να αποφασίσουν τον καθαρισμό του. Άλλωστε στο τέλος της εβδομάδας στο ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και το δημοτικό σχολείο "Χατζηγεωργάκης Κορνέσιος" από τη Λευκωσία. Ο κρύος καιρός έκανε τη δράση αρκετά πιο δύσκολη, καθώς ένα μέρος της έγινε χθες, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε.

Θετική εντύπωση έκαναν οι τέσσερεις μαθητές που συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό, όχι μόνο γιατί αψήφισαν το κρύο, αλλά και γιατί οι γνώσεις τους για την περιοχή και το δάσος δεν είναι επιφανειακές, αλλά μέρος της ζωή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν να βλέπουν το δάσος καθαρό, απαλλαγμένο από σκουπίδια. Ο Δήμος Αίγινας διέθεσε απορριμματοφόρο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των απορριμάτων, ενώ ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης συμμετείχε και αυτός στην προσπάθεια ως εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας. Τα παιδιά θέλουν να "υιοθετήσουν" το δάσος, ενώ στο πηγάδι που υπάρχει εκεί θέλουν να μπουν παγκάκια για να μπορεί κάποιος να ξεκουράζεται και να απολαμβάνει το τη φύση. Ο Γιάννης μας δείχνει το υλικό από το οποίο βγαίνει ο Αιγινήτικος πηλός και μας μαθαίνει τον τρόπο για να τον ξεχωρίζουμε. Τα παιδιά που συμμετείχαν σήμερα στο πρόγραμμα δεν παρέλειψαν μάλιστα να στείλουν τους χαιρετισμούς τους στα παιδιά από το δημοτικό σχολείο της Κύπρου. Για τη σημερινή δράση, το πρόγραμμα και τη σημασία του μας μίλησαν η διευθύντρια του σχολείου κυρία Βάσω Χαμαλέλη, η δασολόγος κυρία Φωτεινή Εμμανουήλ Βαλωμένου, η ζωγράφος κυρία Ξένη Πετρίτου Τριανταφύλλου και ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης.  Δείτε φωτογραφίες από την εθελοντική δράση εδώ.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...