2011 Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού !


Newsletter
RSS RSS FeedsEnlarge fontsReduce fonts
1. Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011! Γίνε εθελοντής, η προσφορά σου είναι σημαντική!
Το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 είναι ταυτόχρονα μια γιορτή και μια πρόκληση.  Είναι η γιορτή για τη δέσμευση εκατομμυρίων πολιτών στην Ευρώπη οι οποίοι αφιερώνουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους στην εθελοντική εργασίας προς όφελος άλλων. Ορισμένοι εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, στο πλαίσιο Δήμων και Κοινοτήτων, σε σχολεία, σε νοσοκομεία και συλλόγους της γειτονιάς τους, στην πόλη ή το χωριό τους, ενώ άλλοι δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος, παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε κατοίκους άλλων χωρών.Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές καθώς και η προσφορά εκ μέρους των χιλιάδων εθελοντικών οργανώσεων που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλάζει σημαντικά τη ζωή μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αποτελεί έμπρακτη και υγιή έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης και μέσο ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής. Οι εθελοντές κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Ταυτόχρονα το έτος 2011, είναι πρόκληση για όλους τους πολίτες που δεν έχουν γίνει ακόμα εθελοντές. Μπορούν και εκείνοι να προσφέρουν πολλά!
2. Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 17-23 Μαρτίου στην Αθήνα!
Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού ( The Tour ) είναι μια διαδραστική εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, που λαμβάνει χώρα διαδοχικά σε όλες τις πρωτεύουσες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της Περιοδείας προβάλλονται τα σημαντικότερα θεματικά πεδία τα οποία αφορά ο εθελοντισμός, ενώ δίνεται η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες στον τομέα που δραστηριοποιούνται. 
3. Ιστοσελίδα: «Γέφυρα Συνεργασίας για τον Εθελοντισμό» 
Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, η οποία στοχεύει να δημιουργήσει μία γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στη νεολαία και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τον εθελοντισμό. Η ιστοσελίδα θα λειτουργήσει αφενός σαν μια πλατφόρμα συγκέντρωσης υλικού που αφορά στους εθελοντές και στις εθελοντικές οργανώσεις  από όλη τη χώρα (φωτογραφίες, ιστορίες, βίντεο, πληροφόρηση για προγράμματα
χρηματοδότησης & εκπαίδευσης εθελοντών κ.α.) και αφετέρου θα προσφέρει  τη δυνατότητα διασύνδεσης του ενδιαφέροντος των πολιτών που θέλουν να γίνουν εθελοντές με την ανάγκη των μη κυβερνητικών οργανώσεων για υποστήριξη από εθελοντές (υπηρεσία τράπεζας χρόνου).  Για περισσότερες πληροφορίες, και για δυνατότητα συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ: http://volunteers.neagenia.gr/.
4. Aποτελέσματα «EYV 2011 Relay» - Μίνι αφιερώματα σε εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα 
27 Εθελοντές-Ανταποκριτές από 27 χώρες θα περιοδεύσουν στις 27 πρωτεύουσες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταγράψουν και να προβάλλουν τη δράση και το έργο εθελοντικών οργανώσεων, εν είδη σκυταλοδρομίας, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού. Τα αφιερώματα εντός Ελλάδας θα είναι συνολικά 12.  Δύο εξ αυτών θα πραγματοποιηθούν από την Ισπανίδα εθελόντρια Clara Sanz, σε δύο από τις οργανώσεις που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση συμμετοχής στο Relay από Ελλάδα.  Οι οργανώσεις που επιλέχθηκαν για τα εν λόγω αφιερώματα είναι:
α) Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών  http://www.ctp.gr/site/ και
β) ο Αρκτούρος http://www.arcturos.gr/gr/.
Τα υπόλοιπα 10 αφιερώματα θα γίνουν από τον Έλληνα εθελοντή Δημήτρη Αργυρίου. Το πρώτο αφιέρωμα αφορά το Ίδρυμα Μέριμνας για το Ειδικό Παιδί "Αγία Μαρίνα"- Ειδικό Παιδικό Σταθμό στην Καβάλα και μπορείτε να το δείτε κάνοντας "κλικ": εδώ.
- ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...