ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.


  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : 
 Εθελοντισμός είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και δρούμε, η αυτοδέσμευση μας για έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.   
Στα μεγάλα κοινά προβλήματα, όπως είναι η περιβαλλοντική κρίση, είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος αν δεν συμμετέχουμε στη λύση. Ο εθελοντισμός, η προσφορά δηλαδή προσωπικής ενέργειας και χρόνου σε δράσεις προστασίας του κοινού μας περιβάλλοντος, είναι η πιο αποτελεσματική μορφή συμμετοχής μας στα κοινά. Μπορούμε όλοι να  οργανώσουμε, ή να συμμετέχουμε σε δράσεις εθελοντισμού για το περιβάλλον, εντοπίζοντας τις προτεραιότητες στην περιοχή μας και αναλαμβάνοντας δράση δηλώνοντας με το παράδειγμά μας πως υπάρχει ένας πλανήτης, ένας κόσμος, ένας σκοπός
Εκατοντάδες δράσεις περιβαλλοντικού εθελοντισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν σε όλους μας ευκαιρία για συμμετοχή. Το ΥΠΕΚΑ θα πρωταγωνιστήσει στην ενίσχυση της προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος καλώντας κοντά του όλους να συμμετάσχουν.
 Το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει να ενθαρρύνει τις τοπικές κοινωνίες και εθελοντικές οργανώσεις να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες διοργάνωσης περιβαλλοντικών δράσεων.  Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου μας για τις δράσεις που προγραμματίζονται και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας και την ανάγκη σας για δράση και προσφορά.
 
Με σύνθημα «Πράσινη Δράση, Καθαρά Δάση» πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο και το Μάιο, καθαρισμοί δασών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
 
Χρήσιμο Υλικό για πολίτες και Δήμους

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...