Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών.

Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών

Φέτος, το 2010, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών είναι το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και η HELMEPA σε συνεργασία με το Ocean Conservancy θα συντονίσει για άλλη μια χρονιά την πρωτοβουλία αυτή στην Ελλάδα, ενεργοποιώντας εθελοντές, μικρούς και μεγάλους σε όλη τη χώρα. Ας μην περιμένουμε όμως το Σεπτέμβριο για να δείξουμε την ευαισθησία μας. Ας αρχίσουμε από τώρα με το σύνθημα: «όχι πλαστικά, όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές!»    Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της HELMERA    «Είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις θάλασσες σαν χωματερές, να αλλάξουμε νοοτροπία και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα και ολόκληρο τον πλανήτη. Ας αρχίσουμε να επαναχρησιμοποιούμε και να ανακυκλώνουμε συστηματικά και να πετάμε τα σκουπίδια μόνο στους κάδους απορριμμάτων.
»Μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος συμμετέχοντας σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, ενημερώνοντας τους γύρω μας και αφυπνίζοντας την τοπική κοινωνία όπου ανήκουμε».
Στο νησί μας το ρόλο του συντονιστή έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Αίγινας που έχει ήδη στείλει σχετικό έγγραφο στα Σχολεία , στούς Συλλόγους , στούς φορείς , στο Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με το οποίο τους καλεί να συμμετέσχουν ενεργά στην συμβολική αυτή προσπάθεια
 ( αφού βέβαια ο καθαρισμός των ακτών δεν είναι υπόθεση μιάς μέρας αλλά κάθε μέρας )

Δηλώστε συμμετοχή στο Λιμεναρχείο Αίγινας έως Παρασκευή 24/9/2010 τηλ . 2297025734 
Δημοσίευση σχολίου