μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: pressoffice@ecogreens.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210 3306301, fax 210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 2310 269780, fax 2310 421196

Η εβδομάδα που πέρασε 03-09/07/10
Κλιμάκωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι την εκστρατεία τους για το σιδηρόδρομο

  • Το «Πράσινο τρένο» έκανε σήμερα δωρεάν διαδρομή για όλους από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα
  • Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης στους σταθμούς
  • Με πίεση στον ΟΣΕ η εξασφάλιση της αμαξοστοιχίας από τους ΟΠ
Κλιμάκωσαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι την εκστρατεία τους για την υπεράσπιση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας., διασχίζοντας με ειδικά ναυλωμένο τρένο την Πελοπόννησο και διερχόμενοι από γραμμές και σταθμούς που σχεδιάζεται η κατάργησή τους.


ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η Ε- 65 ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
"Το μνημόνιο" καταστροφής του Πηνειού ποταμού δεν θα περάσει
Μέσα στην χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση τοπική κοινωνία, η Ε - 65 παραβιάζοντας προφανείς θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες εξόρυξης υλικού, επιτίθεται άγρια στο οικοσύστημα του Πηνειού ποταμού με αποτέλεσμα να επιφέρει ανεπανόρθωτες αισθητικές, οικολογικές και πολύ πιθανόν κοινωνικές καταστροφές.
Η εν λόγω εταιρεία περιφρονώντας όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία συμπεριφέρεται σαν κατακτητή που ασκεί ιμπεριαλιστικό ''πλιάτσικο'' σε μια κατακτημένηχώρα!
 
Έχουν θέση ραντάρ του ΝΑΤΟ σε προστατευόμενηπεριοχή;
Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2010
Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο για το ραντάρ στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στη Σαντορίνη
Διευκρινήσεις για τη νομιμότητα της λειτουργίας στρατιωτικού ραντάρ σε προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000, ζητά από την Κομισιόν με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Το συγκεκριμένο ραντάρ εγκαταστάθηκε από τη δικτατορία το 1970 για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βρίσκεται στην προστατευόμενη περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη, ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 (GR4220003).
 
ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΚΤΕΛ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Πάλι ο λογαριασμός στους πιο αδύναμους;

Τρίτη, 06 Ιούλιος 2010
Από την 1η Ιουλίου, τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας δεν αναγνωρίζουν πια δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου 50% για τα άτομα με αναπηρία.
Η σχετική απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών, στηρίζεται στη στάση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που καθυστερεί αδικαιολόγητα να υπογράψει μαζί τους τα συμφωνητικά για τη σχετική επιδότηση του 2010 για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, ενώ δεν έχει εξοφλήσει ούτε τα αντίστοιχα ποσά του 2009.
 
Ναρκωτικά: εξαρτημένος από ευχολόγια ο Πρωθυπουργός
Τρίτη, 06 Ιούλιος 2010
Για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου απογοητεύει όσους πίστεψαν ότι θα πραγματοποιούσε όσα ριζοσπαστικά ευαγγελιζόταν πριν αναλάβει την εξουσία. Στην σημερινή σύσκεψη για το ζήτημα των ναρκωτικών, επιβεβαίωσε ότι από τις ρηξικέλευθες προτάσεις του παρελθόντος, που αποσκοπούσαν στην μείωση της βλάβης και στο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης, δεν έχουν παραμείνει παρά μόνο οι αυτονόητες διακηρύξεις για την πολιτική πρόληψης του φαινομένου. Το ζήτημα των ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με διακηρύξεις χιλιοειπωμένες: απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις.
 
ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ
Στο Eυρωκοινοβούλιο το θέμα από τους Οικολόγους Πράσινους

Τετάρτη, 07 Ιούλιος
Τα δεινά της οριοθέτησης της λίμνης Παμβώτιδας και την προσπάθεια οικοπεδοποίησης της, αναδεικνύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με την ίδια ερώτηση αναδεικνύεται και η διασπάθιση 3 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά κονδύλια, για ψευδεπίγραφο έργο ποδηλατοδρόμου που σχεδιάστηκε με στόχο να αλλοιώσει την οριοθέτηση της λίμνης.
 
Ασφαλιστικό: Θέμα νομιμότητας με το ύψος των συντάξεων;
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010
Νέο πρόβλημα νομιμότητας ρυθμίσεων του ασφαλιστικού, μια μέρα πριν την τελική ψηφοφορία στηΒουλή, φέρνουν στο φως οι Οικολόγοι Πράσινοι. Τα «ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης», που καθορίζουν και το τελικό ύψος της σύνταξης εκατομμυρίων ασφαλισμένων, έχουν οριστεί από την κυβέρνηση μέχρι και 30% χαμηλότερα από όσα επιβάλλουν οι Διεθνείς Σύμβασεις Εργασίας 128 και 102. Η τελευταία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας και δε μπορεί να τροποποιηθεί με απλό νόμο της Βουλής.
 
Υπόθεση Κούνεβα: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010
Καταδικάζουμε με σφοδρότητα την εισαγγελική πρόταση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση που αφορά στην απόπειρα δολοφονίας κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ησυγκεκριμένη πρόταση και θεωρούμε πως αν πραγματοποιηθεί, -μεταξύ άλλων- θα σηματοδοτήσει την απόλυτη ηθική χρεωκοπία της κοινωνίας μας.
 
Νέα δεκαετία απραξίας για τη Θεσσαλονίκη; με το πρόσχημα νέων μελετών, νέων επιτροπών, νέων συσκέψεων...
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010
Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η ανακοίνωση του προγραμματισμού των έργων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.
Εν μέσω κρίσης, μάλιστα, φαίνεται πως μας προετοιμάζουν για μια ακόμη δεκαετία αδράνειας και απραξίας, με το γνωστό πρόσχημα των νέων μελετών, νέων επιτροπώ, νέων συσκέψεων ώστε να ξεπεράσουν το σκόπελο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Τουρκία: Μεγάληαντιπυρηνική κινητοποίηση στην Άγκυρα
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους ακτιβιστές του αντι-πυρηνικού κινήματος που πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο , καταθέτοντας 170 χιλιάδες υπογραφές ενάντια στην σχεδιαζόμενη κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα τους. Ταυτόχρονα καταδικάζουν έντονα την επί 12 ώρες κράτηση 58 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του Ümit Şahin, εκπροσώπου Τύπου του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 9, 10 και 11 Ιουλίου στο Άλσος Γουδή
Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2010
Για μια ακόμη χρονιά διεξάγεται το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 9.10 και 11 Ιουλίου 2010, στο άλσος Γουδή. Τίτλος της φετινής 15ης διοργάνωσης είναι: "Δεν είναι οι μετανάστες οι εχθροί μας, εχθροί μας είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας".
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πολυεθνικές γεύσεις από τις κουζίνες των συμπολιτών μας που προέρχονται από άλλες χώρες. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://antiracistfestival.gr/
 
Συνάντηση Τρεμόπουλου με τον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη
Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2010
Με θέμα την Έκθεση για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση της περιφερειακής πολιτικής
Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη είχε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, με θέμα την Έκθεσή του για τη διαφάνεια στην περιφερειακή πολιτική και στη χρηματοδότησή της, την οποία υιοθέτησε στις 15 Ιουνίου το Ευρωκοινοβούλιο.
 
Η εβδομάδα που έρχεται 10-16/07/10
  • Σάββατο 10 Ιουλίου"ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ: Προστασία φυσικού περιβάλλοντος, προτεραιότητες για την Πελοπόννησο" Εκδήλωση των ΟΠ στην Καλαμάτα, Ξενοδοχείο Φαραί Παλλάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων στη Καλαμάτα.
  • Τρίτη 13 Ιουλίου ως Κυριακή 18 Ιουλίου: Σεμινάρια σε θέματα οικονομίας και πράσινων λύσεων προγραμματίζει η Θεματική Ομάδα Οικονομίας στην Ικαρία. Αναλυτικά το πρόγραμμα
Οι ενδιαφερόμενοι να δουν όλους τους νέους χάρτες με τις συνενώσεις στην αυτοδιοίκηση μπορούν να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6502.
Ανακοινώσεις από ομάδες, μέλη και φίλους των ΟΠ
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ανακοινώνονται οι δραστηριότητες τους στην "Εβδομάδα που έρχεται" να αποστέλουν τις σχετικές πληροφορίες έως 12.00 κάθε Παρασκευής στην ηλεκτρονική διεύθυνση op.ebdomada@ecogreens.gr.
Οικολόγοι Πράσινοι @   
Yπεύθυνοι: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Στέλλα Κεμανετζή, Κώστας Γεωργιάδης
Επιμέλεια: Σπύρος Δήμας

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...