μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: pressoffice@ecogreens-gr.org
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210 3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 2310 269780, fax 2310 421196

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η εβδομάδα που πέρασε 24-30/04/10
Ανακοίνωση για τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις στο Αποπηγάδι Χανίων
Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010
Ως Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων θεωρούμε τραγικό το γεγονός να γίνονται συνεχώς συλλήψεις (σήμερα το πρωί συνελήφθησαν πάλι 11 κάτοικοι) και να αστυνομοκρατείται μια ολόκληρη περιοχή για να μπούν 3 ανεμογεννήτριες. Η όποια -τυπική- νομιμότητα υπάρχει για την εγκατάστασή τους δεν μπορεί να μπαίνει σε προτεραιότητα μπροστά στο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, εξ αιτίας καταστάσεων για τις οποίες δεν ευθύνονται οι κάτοικοι. Επι πλέον, σύντομα η ουσιαστική νομιμότητα της όλης διαδικασίας των αδειοδοτήσεων και της εκτέλεσης των έργων θα κριθεί από τα δικαστήρια.
 
Τσιμεντοποίηση των Αγίων Αποστόλων Χανίων
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010
Η τοπική κοινωνία των Χανίων σύσσωμη αντιστέκεται εδώ και 10 χρόνια στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση της περιοχής των Αγ. Αποστόλων. Όμως, στις υπάρχουσες απειλές (που οφείλονται στο γεγονός της σημερινής κατοχής από την Ε.Τ.Α. Α.Ε.) προστέθηκε και άλλη μία: όπως καταγγέλει η Επιτροπή Φορέων, κληρονόμοι παλιών ιδιοκτητών μέρους της περιοχής επιχειρούν να αποσπάσουν 45 στρέμματα. Εχουν προσφύγει στο Σ.τ.Επικρατείας. και ζητούν να ακυρωθεί η αναγκαστική απολλοτρίωση του 1965, με την οποία δόθηκε ολη η περιοχή στον Ε.Ο.Τ.
 
24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Η πυρηνική ενέργεια πάντα επικίνδυνη, ακριβή και ανεπιθύμητη

Κυριακή, 25 Απρίλιος 2010
Τη Δευτέρα συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ και η τραγική αυτή επέτειος αποτελεί αφορμή για τους Οικολόγους Πράσινους να δηλώσουν για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή τους στην Πυρηνική Ενέργεια. Στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν το καταστροφικό ατύχημα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει σε επίπεδο τεχνολογίας και οργάνωσης της κοινωνίας που να δικαιολογούν μια αλλαγή της στάσης μας στο θέμα αυτό.
 
Στο Ευρωκοινοβούλιο η εξάρτηση από το λιγνίτη και οι επιπτώσεις της
Κυριακή, 25 Απρίλιος 2010
Με επιτυχία και παρακαταθήκες για συνέχεια η -περιπετειώδης λόγω της απαγόρευσης πτήσεων- επίσκεψη φορέων από τις λιγνιτικές περιοχές στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μεγάλη επιτυχία είχε η αποστολή στις Βρυξέλλες 25 εκπροσώπων φορέων από τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, με πρόσκληση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλου. Η αποστολή περιλάμβανε ενημερωτική περιοδεία στη Φλάνδρα σε περιοχές ανθρακωρυχείων που έχουν αλλάξει οικονομικό προσανατολισμό μετά το κλείσιμο των ορυχείων, καθώς και ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην ημερίδα παρενέβη, απαντώντας και σε ερωτήσεις, και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ.Αρθούρος Ζερβός.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΔΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ
Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση οικοπεδοποίησης που διενεργείται εδώ και χρόνια στην περιοχή του Ομαλού. Όπως έχει ήδη αναφερθεί στον τοπικό τύπο, αλλά και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουσούρων, έχει στηθεί, εδώ και χρόνια, «βιομηχανία» έκδοσης βεβαιώσεων ιδιοκτησίας σε εκβραχισμένα κομμάτια γης (που έχουν κριθεί αναδασωτέα από τη Δ/νση Δασών και την Περιφέρεια Κρήτης) στην περιοχή «Σαρηδιανά». Αυτές τις μέρες επιχειρείται (με πρόταση του τοπικού συμβουλίου Λάκκων) ανταλλαγή κομματιού πεδινής ιδιωτικής γης με καταπατημένο, εκβραχισμένο και παράνομα οικοδομημένο τμήμα στο πρανές του βουνού, με σκοπό να νομιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίσμα που προορίζεται για ξενοδοχείο.
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010 14:45
Ολόκληρη η απόφαση των Οικολόγων Πράσινων για την οικονομική κρίση
  1. Η κρίση δεν περιορίζεται σε αυτά που μονοπωλούν τις ειδήσεις.
    Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στη χώρα μας για αρκετά χρόνια. Αυτή την περίοδο τους προβολείς της δημοσιότητας μονοπωλεί η δημοσιονομική διάσταση με την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας, το δημόσιο χρέος, τα ελλείμματα, τα επιτόκια, τις διεθνείς αγορές. Εξίσου σημαντικές είναι όμως μια σειρά παράλληλες κρίσεις που επιτείνουν τις δυσκολίες:
 
Η ΚΡΙΣΗ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010 14:55
  • Αντίθετοι στο ΔΝΤ οι Οικολόγοι Πράσινοι
  • Επιμένουν σε λύσεις με βάση τις προτάσεις του ευρωκοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης
  • Μακρυά από αποτυχημένες πολιτικές όπως εξοπλιστικά προγράμματα, εκτροπές ποταμών και Ολυμπιακούς μεγαλοïδεατισμούς
Την πολιτική τους απόφαση με τις εκτιμήσεις για την κρίση και τις προτάσεις τους για πράσινη διέξοδο, δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η δημοσιοποίηση αποτελεί αφετηρία σειράς πρωτοβουλιών για τα θέματα της κρίσης. Στο κείμενο της απόφασης, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Πανελλαδικό Συμβούλιο στις 24 και 25 Απριλίου, τονίζονται:
 
Διαφάνεια στην περιφερειακή πολιτική της ΕΕ & τη χρηματοδότηση της
Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010 15:30
Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου η Έκθεση Τρεμόπουλου
Με ευρύτατη πλειοψηφία (34 υπέρ, 1 κατά και 2 λευκά) υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου την Έκθεση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου σχετικά με την Διαφάνεια στην Περιφερειακή Πολιτική και τη χρηματοδότηση της.
 
Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την «Κρέτα Φάρμ» - Περιβαλλοντικό και πολιτικό σκάνδαλο στο Ρέθυμνο
Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010
Εδώ και κάποια χρόνια περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες από την περιοχή του Λατζιμά καταγγέλουν εκτεταμένη μόλυνση στεριάς και θάλασσας από λύματα της χοιροτροφικής μονάδας και αλλαντοβιομηχανίας «Creta Farm». Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνονται και από επιτόπια έρευνα της οργάνωσης «Αρχιπέλαγος» και από αναλύσεις νερού της κοντινής θαλάσσιας περιοχής.
Πέρα από την εξαιρετικά μεγάλη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, υπάρχει και τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Από την εξέταση διαφόρων εγγράφων προκύπτει συστηματική κάλυψη των παρανομιών της συγκεκριμένης βιομηχανίας από υπηρεσίες της Ν.Α. Ρεθύμνης αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.
 
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010 14:15
Διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής για το βιβλίο του για την πράσινη διέξοδο. Συνάντηση εργασίας με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων.
Στην Αθήνα βρέθηκε για σύντομη επίσκεψη ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, συμ-πρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο. Η επίσκεψή αποτελεί συνέχεια της παρουσίας στη χώρα μας της Ρεμπέκα Χαρμς, επίσης συμ-προέδρου των Πράσινων, τον περασμένο μήνα, ως προσκεκλημένης των Οικολόγων Πράσινων.
 
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010 08:06
Η κρίση δεν είναι κατάλληλη εποχή για εκπτώσεις...
Σήμερα, όπως και κάθε άλλη μέρα, σχεδόν 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο παθαίνουν εργατικό ατύχημα και 5.500 εργαζόμενοι χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της εργασίας τους. Στην Ελλάδα κάθε τρεις μέρες θρηνούμε έναν νεκρό καθώς υπολογίζεται πως περίπου 120 άνθρωποι, κατά μέσο όρο, χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, συμβαίνουν 4 φορές περισσότερα εργατικά ατυχήματα απ' όσα δηλώνονται στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ υπάρχουν διαφορετικά στατιστικά στοιχεία στο ΙΚΑ και το Υπ. Εργασίας. Σήμερα δεν γνωρίζει κανείς στην Ελλάδα, πόσες και ποιες είναι οι επαγγελματικές ασθένειες που απειλούν καθημερινά τους εργαζόμενους αφού δεν υπάρχει σύστημα καταγραφής τους, ούτε επιδημιολογικές μελέτες.
 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Θετικές πλευρές αλλά και επικίνδυνα παράθυρα για καύση 

Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010 14:15
Επικίνδυνα παράθυρα για τα συμφέροντα που προωθούν ακριβές και επικίνδυνες τεχνολογίες θερμικής επεξεργασίας και καύσης απορριμμάτων, παραμένουν στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τίτλο «Τροποποίηση της νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων και τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.) και άλλες διατάξεις». Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί ολοκληρωμένη απάντηση στο ακανθώδες πρόβλημα των απορριμμάτων.
 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Απέχει πολύ από τη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010 16:55
Για τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον «Καλλικράτη», ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα μέτρα απέχουν πολύ από τη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση.
Μεγαλύτεροι δήμοι δε σημαίνει και καλύτερη λειτουργία τους, αλλιώς θα την βλέπαμε ήδη στους μεγάλους δήμους της χώρας.
Κέντρο βάρους παραμένει η εκλογή τοπικού άρχοντα, αντί για επιλογή προγραμμάτων και πολιτικών, διατηρώντας το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας και διαφάνειας.
 
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010
Επιστολή παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου
Επιστολή προς τη ΓΓ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ Θεολογίτου απέστειλε η ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων πράσινων ζητώντας της ενημέρωση για την εξέλιξη της θεσμοθέτησης των Καταφυγίων Άγριας Ζωής στο νησί της Λέσβου.
 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 13:58
Επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς τους Πράσινους ευρωβουλευτές
Συνέχεια δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο θέμα της δημοσιονομικής αιμορραγίας από τους εξοπλισμούς, και των απαράδεκτων πιέσεων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα για νέες προμήθειες όπλων.
Με επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς τους Γερμανούς και Γάλλους ευρωβουλευτές, επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες πωλήσεις παραβιάζουν σαφώς τα κριτήρια που προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας της Ε.Ε. για τις εξαγωγές όπλων. Ο Κώδικας Δεοντολογίας, που έχει πλέον και νομικά δεσμευτική ισχύ, προβλέπει ότι οι πωλήσεις όπλων οφείλουν μεταξύ άλλων να είναι συμβατές με τις οικονομικές δυνατότητες της αγοράστριας χώρας και κάνει λόγο για «την ελάχιστη δυνατή εκτροπή ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για εξοπλισμούς».
 
ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Πώς καταλήξαμε όλη η Λέσβος να γίνει ένας Δήμος;

Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010
Είναι προφανές ότι τo νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη κατατίθεται πολύ βεβιασμένα, λαμβανομένης υπόψη της κρισιμότητας των προβλημάτων που επιδιώκει να αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση του νομοσχεδίου, η δε οικονομική του στήριξη από το πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. είναι απολύτως αόριστη, χωρίς προσδιορισμένα τα ύψη των απαιτούμενων πόρων. Αρμοδιότητες μεταφέρονται χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, την ώρα που δεν είναι καν σίγουρο ποιες χρηματοδοτήσεις θα επιβιώσουν από τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Παράσταση των ΟΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για το ζήτημα της διάλυσης του δεξαμενόπλοιου CIHAN.7 στην περιοχή της Σκάλας Λουτρών
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010
Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης έκαναν την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά τη συζήτηση του θέματος της διάλυσης του δεξαμενόπλοιου CIHAN.7 στην περιοχή της Σκάλας Λουτρών. Με παλαιότερη αναφορά μας είχαμε εκφράσει τη συμπαράσταση μας στον αγώνα του Συλλόγου Μικρασιατών Σκ. Λουτρών Λέσβου «το Δελφίνι» και του Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας για το ζήτημα αυτό. Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς υπάρχει φόβος ρύπανσης ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου και επιβαρυμένου οικοσυστήματος, του κόλπου Γέρας της Λέσβου, το οποίο υπάγεται στο δίκτυο NATURA 2000 Κωδικός GR 4110005.
 
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010: ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ!
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 15:17
Αγώνες των εργαζομένων - ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - στροφή στη βιωσιμότητα!
Η δέσμευση της χώρας σε μηχανισμό «στήριξης», με καθοριστικό ρόλο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δίνει δραματικές διαστάσεις στην φετινή εργατική Πρωτομαγιά. Κάθε διάσταση «γιορτής» υποχωρεί μπροστά στην οδυνηρή συγκυρία και την ανάγκη οι δυνάμεις της εργασίας, της παραγωγικής οικονομίας και της βιωσιμότητας να αναζητήσουν μια εναλλακτική διέξοδο.
 
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 18:03
Ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε αποστολή της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης
Σε Αποστολή της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου σε γαλλικές περιφέρειες συμμετέχει από σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της συγκεκριμένης επιτροπής.
Το πρόγραμμα της Αποστολής, με κεντρικό θέμα τις Αναπλάσεις Αστικών Προαστίων, περιλαμβάνει ενημερωτικές επισκέψεις, συναντήσεις με τοπικές αρχές και συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις στις γαλλικές περιφέρειες Loire και Ile de France.
 
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Δ.Ν.Τ.: ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2010 14:42
Δήλωση του Σβεν Γκίγκολντ, εκπροσώπου των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο για θέματα οικονομικής πολιτικής
Για τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας για την Ελλάδα, που διαμορφώνεται με τις υποδείξεις του Δ.Ν.Τ., ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πράσινων Σβεν Γκίγκολντ, εκπρόσωπος των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο για θέματα οικονομικής πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
Η εβδομάδα που έρχεται 01-08/05/10
  • Τετάρτη 5 Μαϊου: Συνέντευξη τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρωτοβουλίας των 11 ευρωβουλευτών (μεταξύ των οποίων ο Μιχ. Τρεμόπουλος) για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς που έγιναν για την αντιμετώπιση της επιδημίας της γρίπης
  • Τετάρτη 5 Μαϊου 8 μ.μ.: Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων-Πράσινων Θεσ/νίκης οργανώνει στη Φιλίππου 51 εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Συστήματα Υγείας και Ελληνικό (εθνικό) Σύστημα Υγείας» με ομιλητή τον Τάσο Λευκόπουλο, Γιατρό-Ακτινολόγο
  • Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Μαΐου: Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε και το φετινό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, που οργανώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο 7-8 Μαΐου στην Παραλία Μοσχάτου. Συμμετέχουμε, επίσης, στη διοργάνωσή του, στα πλαίσια της Συμμαχίας «Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά» που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία γνωστών μελών μας.
    Δείτε εδώ περισσότερα.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...