μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: pressoffice@ecogreens-gr.org
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210 3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 2310 269780, fax 2310 421196

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η εβδομάδα που πέρασε 10-16/04/10
ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
εναντίον μέλους των Oικολόγων Πράσινων

Σάββατο, 10 Απρίλιος 2010 00:00
Βανδαλισμοί και απειλητικά συνθήματα για τη ζωή του ήταν το επισκεπτήριο «αγνώστων» στο γραφείο δικηγόρου που έχει συνυπογράψει με συναδέλφους του προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Πηγαίνοντας στο γραφείο του στο κέντρο της Κατερίνης σήμερα το απόγευμα ο δικηγόρος Χρήστος Ζουμπουλίδης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιός τους στην Πιερία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, βρήκε την επαγγελματική του επιγραφή κατεστραμμένη και απειλητικά συνθήματα γραμμένα στο ασανσέρ. Ο ίδιος συνδέει το γεγονός με τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη προσφυγή, καθώς δεν είχε ποτέ προστριβές με κανέναν από την τοπική κοινωνία.
 
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ;
Σάββατο, 10 Απρίλιος 2010 00:00
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την απίστευτη ταλαιπωρία 37χρονης γυναίκας η οποία εν μέσω Πάσχα δέχθηκε την αναχρονιστική φροντίδα του Ψυχιατρικού μας Συστήματος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στην ίδια αλλά και να διαμαρτυρηθούμε που ενώ έχουν περάσει 10 χρόνια από την ψήφιση του νόμου περί ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, παραμένουν ανεφάρμοστα όλα όσα ο νόμος προέβλεπε, ενώ συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.
 
Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συγχαρητήριο των Οικολόγων Πράσινων για την επιτυχία των Πράσινων στις ουγγρικές εκλογές

Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 15:00
Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο νεαρό ουγγρικό κόμμα LMP («Η Πολιτική Μπορεί Να Είναι Διαφορετική») που συγκέντρωσε 7,4% στις χθεσινές βουλευτικές εθνικές εκλογές στην Ουγγαρία, υπερβαίνοντας άνετα το εκλογικό όριο του 5% και καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.
Το LMP ιδρύθηκε επίσημα το 2008 και συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, από τον Οκτώβριο του 2009. Στις περσινές ευρωεκλογές είχαν συγκεντρώσει 2,6% στα πλαίσια της κοινής πανευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων.
Η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν κτυπηθεί από τη διεθνή οικονομική κρίση, και το 2008 είχε αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα μέτρα του οποίου βύθισαν τη χώρα σε σοβαρή ύφεση.
 
ΧΡΕΟΣ: H ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΚΙΓΚΟΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟ € KAI H ΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Ερώτηση του ΜιχάληΤρεμόπουλου για την έκδοση ευρωομολόγων

Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 16:12
Περιορισμένο αντίκρισμα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι ότι έχουν οι πανηγυρισμοί για τα «μέτρα στήριξης» της ελληνικής οικονομίας από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν υψηλότερα από τις αντοχές της χώρας, οι θυσίες των πολιτών από τις οδυνηρές, ακόμη και τυφλές περικοπές χρηματοδοτούν τις ανησυχίες των δανειστών αντί για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, ενώ η ενεργός εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προοιωνίζεται τα χειρότερα.
Με σημερινή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου αναδεικνύεται παράλληλα μια σημαντική αναξιοποίητηδυνατότητα που προσφέρει η τελευταία έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για την πορεία της ευρωζώνης. Στις προτάσεις της έκθεσης καλείται η Κομισιόν να προωθήσει την έκδοση ευρωομολόγων ως μέσο αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας των χωρών μελών. Η πρόταση αφορά τηδιαμεσολάβηση της Ε.Ε. με δικά της ομόλογα και εγγυήσεις στο δανεισμό χωρών μελών που το επιθυμούν, ώστε να διασφαλίζονται χαμηλότερα επιτόκια και να μειωθούν τα spreads σε λογικά επίπεδα.
 
ΟΧΙ στο "Attica Enduro Cup" στην Αίγινα τον Απρίλιο
Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 16:34
Ως μέλη της πολιτικής κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Αίγινας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τη διεξαγωγή αγώνων Εντούρο στη νησί μας. Τα λιγοστά φυσικά μέρη, δάση και μονοπάτια που έχουν απομείνει στην Αίγινα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους επεμβάσεις που φέρνουν καταστροφή της βλάστησης, διάβρωση του εδάφους, καταστροφή των μονοπατιών και ενόχληση της πανίδας. Η Αίγινα έχει ήδη υποβαθμιστεί αρκετά από την υπερβολική εκτός σχεδίου δόμηση, τα αυτοκίνητα και τα σκουπίδια ώστε να μην αντέχει άλλες τέτοιου είδους πιέσεις.
 
Άμεσα η αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξητης πολιτισμικής κληρονομιάς των έργων Ακροπόλεως - λόφου Φιλοπάππου
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 10:41
«Γαίας ατίμωσις συνέχεια» θα έγραφε σίγουρα ο Δημήτρης Πικιώνης για να περιγράψει την δραματική περιπέτεια που συνεχίζουν να υφίστανται το «έργο αγάπης» των υπαίθριων διαμορφώσεων πουαφιέρωσε στο πλέγμα Ακρόπολη-Φιλοππάπου και ο ίδιος ο λόφος, ο μεγαλύτερος και ωραιότερος ελεύθερος χώρος και μοναδικό δείγμα σημαντικού μεσογειακού βιότοπου στην πόλη.
Λίγο πολύ γνωστά αλλά σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό, τα χρόνια δραματικά προβλήματα του ιστορικο-φυσικού πλέγματος αποτελούν προϊόν μιας παντελώς ανεπαρκούς και αναχρονιστικής πολιτικής, οι συνεχείς ζημιές της οποίας περιορίζονται κατά κάποιο τρόπο χάριν του αγώνα και των συνεχών πρωτοβουλιών των κατοίκων της περιοχής. Να απαριθμήσουμε τα σημαντικότερα;
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαρίστανται στο ΜάκηΝοδάρο
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 14:12
  • Για τη μήνυση του Δημάρχου Ζαχάρως
  • Αιτία οι απόψεις που είχε διατυπώσει ο ΜΝ, μετά δολοφονική επίθεση που είχε υποστεί το 2008
Την Πέμπτη, 15 Απριλίου έχει προσδιορισθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, η δίκητου δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου μετά από μήνυση του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος θεώρησε ότι «εμμέσως εθίγη» από απόψεις που εξέφρασε στην ιστοσελίδα του για τους πιθανούς δράστες σοβαρής επίθεσης εναντίον του.
 
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ
Τώρα και προνομιακή μεταχείριση για παρανομίες και φοροδιαφυγή;

Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 16:53
Επικίνδυνο κενό στο φορολογικό νομοσχέδιο θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη διάταξη που εξαιρεί τους παράνομα «κλεισμένους» ημιυπαίθριους χώρους από τα αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού εισοδήματος.
Αν η σχετική διάταξη παραμείνει στη σημερινή της μορφή, όπως την προωθούν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομίας, πολίτες με παράνομα κλεισμένους ημιυπαίθριους χώρους στις κατοικίες τους θα φορολογούνται λιγότερο από εκείνους που ζουν σε κατοικίες αντίστοιχης αξίας και εμβαδού, αλλά χωρίς παρανομίες. Όσο μεγαλύτερο μάλιστα είναι το εμβαδόν της παρανομίας, τόσο υψηλότερο θα είναι και το φορολογικό κέρδος.
 
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ημεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας
Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010 11:36
Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την ΤVΧ Ηellas στο ελληνικό Δημόσιο. Η μεταβίβαση έγινε το 2003 αντί 11 εκατ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο, με τις περίφημες τότε κινήσεις Πάχτα, την ίδια ημέρα τα πούλησε μαζί με άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στην ίδια τιμή των 11 εκατ. ευρώ. Έξι μήνες αργότερα η αγοραία αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων ήταν 408 εκατ. ευρώ, δηλαδή 37 φορές παραπάνω! Επίσης, η μεταβίβαση των Μεταλλείων στην αγοράστρια εταιρεία πραγματοποιήθηκε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηΣυνδιάσκεψη της Κοτσαμπάμπα στηΒολιβία
Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010 12:52
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι επίσημοι διαπραγματευτές για το κλίμα από τις κυβερνήσεις του κόσμου συναντήθηκαν στη Βόννη προσπαθώντας να ξαναβάλουν σε τροχιά τις συνομιλίες για παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή μετά το ναυάγιο της Κοπεγχάγης. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, όμως, φαίνεται πως θα είναι η Παγκόσμια Συνέλευση Κινημάτων και Πολιτών πουπραγματοποιείται στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας στις 19-22 Απριλίου.
 
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ Ο.Π. ΣΤΗΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δηλώσεις των εκπροσώπων τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010 14:49
Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό δέχθηκαν την Τετάρτη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πλάτωνος 1. Παρόμοιες επιθέσεις έγιναν την ίδια ώρα και σε γραφεία πολιτικών από άλλα κόμματα.
Για την επίθεση που δεχθήκαμε, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
 
Ανακοίνωση της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης για για την τυφλή επίθεση στα γραφεία των Ο.Π. στηΘεσσαλονίκη
Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010 00:00
Στο στόχαστρο αυτών που ενοχλούνται από την άλλη πορεία που προτείνουμε για την χώρα, μπήκαν τα γραφεία μας στην οδό Πλάτωνος 1 στη Θεσσαλονίκη. Τα γκαζάκια έσκασαν μπροστά στην πόρτα μας και από ζημιές πήγαμε καλά. Πήρε φωτιά και καταστράφηκε η είσοδος.
Το έχουμε βιώσει ξανά και δεν μας εκπλήσσει η χρήση της βίας απέναντι στα επιχειρήματα. Απλώς αυτή τη φορά, συνέβη μέρα και με τα γραφεία μας γεμάτα.
Αυτοί που έβαλαν τα γκαζάκια, μάλλον δεν είχαν δει ότι τις προηγούμενες φορές δεν μας πτόησαν. Τα συμφέροντα που ενοχλήσαμε, εξακολουθήσαμε να τα εμποδίζουμε να φτιάχνουν το μέλλον μας για μας χωρίς εμάς.
 
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Ομιλία του Μ.Τρεμόπουλου σε εκδήλωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ
Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010 00:00
… Θέλω εξαρχής να υπερασπιστώ το στοιχείο της συμπάθειας στην ουτοπική διάσταση της πολιτικής, με την έννοια του ου-τόπος. Κι αυτό ακριβώς γιατί η σημερινή συγκυρία απαιτεί να πούμε δυο λόγια για την αντιεξουσιαστική και επαναστατική βία από ανθρώπους που οραματίζονται μια άλλη κοινωνία αλλά καταλήγουν να την υποσκάπτουν λόγω των μέσων που χρησιμοποιούν. Αν και είναι αυτονόητο ότι ο ριζοσπαστικός ειρηνισμός μας και η αξία της μη-βίας μας φέρνει ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας, έστω και επαναστατικής, πρέπει να απορρίψουμε και πάλι την τρομοκρατία των δήθεν επαναστατικών «πρωτοποριών», που δεν αποτελεί παρά μια άλλη μορφή αυταρχισμού και που, ως αποτέλεσμα, δεν έχει παρά την αύξηση του κοινωνικού συντηρητισμού και την προσφορά άλλοθι για την υιοθέτησηπολιτικών καταστολής και περιστολής των ανθρώπινων δικαιωμάτων...
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΠΑΡΑΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Απάντηση του ΕπιτρόπουΠεριβάλλοντος σε ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2010 11:22
Πληροφορίες και εξηγήσεις από τις βουλγαρικές αρχές θα ζητήσει η Κομισιόν για τη ρύπανση της λεκάνης απορροής του Έβρου στη Βουλγαρία και ιδιαίτερα των παραποτάμων Chepelarska, Topolnitsa και Medetska, στα πλαίσια της εφαρμογής της οδηγίας πλαίσιο για τα νερά, και ενδεχομένως να προβεί σε λήψη μέτρων.
Αυτό αναφέρει σε απάντησή του ο νέος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Potočnik προς τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, που είχε καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο γραπτές ερωτήσεις για τα θέματα αυτά. Στην απάντηση σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει υπόψη της το πρόβλημα και ότι «θα αποφασίσει κατά πόσον χρειάζεται η λήψη μέτρων, βάσει της απάντησης του βουλγαρικών αρχών». Και οι τρεις σχετικές ερωτήσεις του Μ. Τρεμόπουλου είχαν κατατεθεί μετά από αίτημα βουλγαρικών περιβαλλοντικών οργανώσεων και σε συνεργασία μαζί τους.
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ
ζητούν από την κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2010 15:49
  • Ζητούν συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Να υπάρξει φραγμός στην επανάκαμψη των ΓΤΟ στην ευρωπαϊκή γεωργία και αγορά
Έκκληση να αναλάβει πρωτοβουλίες για ευρωπαϊκό μορατόριουμ στην καλλιέργεια και τις εγκρίσεις μεταλλαγμένων, απευθύνουν στην κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με επιστολή προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν συνάντηση μαζί της προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους που επιβάλλουν πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα νέο ευρωπαϊκό μορατόριουμ αντίστοιχο με εκείνοπου είχε ισχύει μεταξύ 1999 και 2003. Στην επιστολή οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν ότι το προηγούμενο μορατόριουμ του 1998 είχε προέλθει από ελληνική πρωτοβουλία και τονίζεται ότι ηδιολίσθηση της Ευρώπης σε πολιτικές που αφήνουν τα θέματα αυτά στην κρίση κάθε κυβέρνησης χωριστά, εξυπηρετεί στην ουσία τα συμφέροντα που προωθούν τα μεταλλαγμένα.
 
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ «ΞΕΚΟΙΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΕΥΗΝΟ - Οι αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση
Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2010 09:54
Τεράστιες αμμοληψίες με βαρύτατες επιπτώσεις οικολογικές και αισθητικές γίνονται τους τελευταίους μήνες σε εκτεταμένα τμήματα της κοίτης του Εύηνου, δεύτερου σε μέγεθος ποταμού της Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα σημαντικού για την οικολογική ισορροπία των προστατευόμενων υγροτοπικών περιοχών της νότιας Αιτωλοακαρνανίας.
Εκσκαφές βάθους πολλών μέτρων, γιγαντιαίοι σωροί υλικών, σπαστηροτριβεία εγκατεστημένα στην κοίτη, φορτηγά και εκσκαφείς σε συνεχή λειτουργία, οχλούν, αλλοιώνουν την κοίτη, καταργούν το μαιανδρικό της σχήμα ευθυγραμμίζοντάς την, δημιουργούν λιμνάζοντα νερά, προκαλούν υποβάθμισηστη ποιότητα του νερού με τα σωματίδια που δημιουργούν στο νερό, εξαφανίζουν τα ψάρια και περιορίζουν δραστικά τη στερεοπαροχή του ποταμού.
 
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών για την Εξεταστική Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο
Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2010 14:14
  • Πρωτοβουλία από ελληνικής πλευράς του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου
  • Επιστολή του προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές
Βέβαιη θεωρείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο ευρωκοινοβούλιο για τους όρους διαχείρισης της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, καθώς έχει ήδηυπερκαλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών ευρωβουλευτών.
Η σχετική πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από τους Πράσινους στις 9 Μαρτίου με πρόταση 11 ευρωβουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ήταν η μόνη παρουσία από την Ελλάδα στην ομάδα αυτή.
 
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2010 14:32
"Οι λιγνιτικοί σταθμοί θα αντικατασταθούν από μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΑΠΕ" είχε διακηρύξει στο προεκλογικό ντιμπέητ, ο πρωθυπουργός απαντώντας στον τότε επικεφαλής της εκστρατίας των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελο. Λίγους μήνες μετά, προκηρύσσεται ήδη ο διαγωνισμός της ΔΕΗ, όχι για ΑΠΕ, αλλά για νέο λιγνιτικό εργοστάσιο στην πολύπαθη Δ. Μακεδονία.
 
Η Γέρα και τα... μπάζα της
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΠ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΕΙΣ

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2010 16:00
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν τις επαφές τους με φορείς και πολίτες της Λέσβου. Την Τρίτη 13 Απριλίου κλιμάκιο των ΟΠ επισκέφθηκε τα χωριά του Δήμου της Γέρας, ιδιαίτερα την περιοχή της παραλιακής ζώνης του κόλπου της Γέρας. Οι ΟΠ έχουν γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών από πολίτες της περιοχής για τις συνεχιζόμενες επιχωματώσεις σε υγροτόπους που επιφέρουν μεγάλη υποβάθμισησε προστατευόμενες περιοχές, που εντάσσονται στο Δίκτυο Νατούρα 2000.
 
Η εβδομάδα που έρχεται 17-24/04/10
  • Σάββατο 17 ΑπριλίουΗ Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης-επιμόρφωσης των στελεχών τους αλλά και ενδιαφερομένων ενεργών πολιτών και στελεχών αυτοδιοικητικών κινήσεων και το άνοιγμα της ατζέντας για την αντιμετώπιση της κρίσης, οργανώνουν σεμινάριο με θέμα «Οικονομία και περιβάλλον σε συνθήκες πολλαπλής κρίσης». Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.
  • Δευτέρα 19 Απριλίου: Συνάντηση συζήτησης και αλληλοενημέρωσης στα νέα Γραφεία των ΟΠ (Πλατεία Ελευθερίας 14-Πλ.Κουμουνδούρου στις 18.00) για το μέλλον των Υπευθύνων Π.Ε, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών και το νέο πολυνομοσχέδιο που μόλις κατατέθηκε από το ΥΠΘΔΒΜ με πρωτοβουλία των Θεματικών Ομάδων των ΟΠ για το Περιβάλλον, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Ησυνάντηση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο
  • Tετάρτη 21 Απριλίου: Συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αν θα πρέπει να προταθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει την χρήση κυανιούχων ενώσεων στη μεταλλουργία πολυτίμων μετάλλων στην Ευρώπη
  • Σάββατο 24 - Κυριακή 25 Απριλίου: Συνάντηση Πανελλαδικού Συμβουλίου στην Αθήνα και στα νέα γραφεία του κόμματος (Πλ.Ελευθερίας 14)
  • Τετάρτη 28 Απρίλίου: Ομιλία του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο Μegaron Plus (7μμ) με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Τι να κάνουμε», Εκδόσεις Κέδρος, μετάφραση Μελίττα Γκουρτσογιάννη. Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ θα έχει επίσης συναντήσεις με στελέχη των ΟΠ και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Ανακοινώσεις από ομάδες, μέλη και φίλους των ΟΠ
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ανακοινώνονται οι δραστηριότητες τους στην "Εβδομάδα που έρχεται" να αποστέλουν τις σχετικές πληροφορίες έως 12.00 κάθε Παρασκευής στην ηλεκτρονική διεύθυνση op.ebdomada@gmail.com.
Yπεύθυνοι: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Στέλλα Κεμανετζή, Κώστας Γεωργιάδης
Επιμέλεια: Σπύρος Δήμας

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...