"Μία μέρα με τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Γουέαρ".


"Μία μέρα με τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Γουέαρ". Του Γιώργου Μπήτρου.

http://www.aeginaportal.gr/

Ένα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία του νησιού. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο "Μία μέρα με τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Γουέαρ", συγγραφέας του οποίου είναι ο εκπαιδευτικός κύριος Γιώργος Μπήτρος. Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου διαβάζουμε: "Ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους θεολόγους, με διεθνή ακτινοβολία και απήχηση, ο Άγγλος σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκλειάς Κάλλιστος Γουέαρ, βρέθηκε για τρεις μέρες στην Αίγινα, καλεσμένος της οικογένειας του Μπάμπη Λέγγα και της Νίκης Τσιρώνη, προκειμένου να τελέσει τη βάπτιση του γιού τους Δημήτριου - Ιωάννη, το Σάββατο 23/5/2009. Ο μητροπολίτης, το πρωί της επόμενης μέρας, στις 24 Μαίου λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αιγίνης, μετά από πρόσκληση του εφημέριου του ναού αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιου Γελαδάκη.

Κήρυξε το θείο λόγο και στη συνέχεια πήρε πρωινό, στο νάρθηκα του ναού. Είχαμε τη μοναδική εμπειρία να συζητήσουμε μαζί του και στη συνέχεια να ανηφορίσουμε και να περπατήσουμε στα δρομάκια της Παλαιάς Χώρας. Το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο "Δανάη" όπου κατέλυσε κατορθώσαμε να αποσπάσουμε λίγο χρόνο από το πρόγραμμά του και να έχουμε μία μικρή συνομιλία μαζί του. Η κουβέντα έγινε στα ελληνικά, μια που ο ίδιος είναι άριστος γνώστης των ελληνικών γραμμάτων. 
FROM : 

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...