«Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις»

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: pressoffice@ecogreens-gr.org
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η εβδομάδα που πέρασε 08-14/03/10
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητούν με τους κατοίκους της Μεσοχώρας και προτείνουν ρεαλιστικές, βιώσιμες λύσεις
Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 00:00
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Πανελλαδικού Συμβουλίου μας στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/3/2010 συνέντευξη τύπου για το φλέγον θέμα του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας από τους Νίκο Χρυσόγελο, εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Μάντζαρη, Δρ. Χημικό Μηχανικό και Τάνια Γιαννιού, Γεωπόνο, με διδακτορικό στα ζητήματα Διαχείρισης Νερού. Στησυνέντευξη αναπτύχθηκαν οι θέσεις μας ενάντια στα έργα εκτροπής του Αχελώου και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις μας για την βιώσιμη αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.
OΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡIΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠOΝΝΗΣΟ.
Πολιτικές πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου.

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 10:01
Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται στην Πελοπόννησο οι φωνές δημάρχων που επιμένουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την δεματοποίηση και κάποιοι εξ αυτών μάλιστα προχωρούν σε χωροθέτηση των δεματοποιητών και των δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων. Αυτή η αντίληψη υπονοεί πως ηανακύκλωση έχει αποτύχει, δεν αποτελεί λύση και συνεπώς πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων.
«Πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων» για μια παράσταση
Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 14:50
  • Οι πατριδοκάπηλοι και οι πάλι εν δράσει.
  • Αυτή τη φορά χτύπησαν στην Καστοριά, για να την κρατήσουν αμόλυντη από το .. μίασμα του Αντώνη Καφετζόπουλου.
Ο γνωστός ηθοποιός και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, που ανέβηκε στην Καστοριά για να δώσει μια θεατρική παράσταση, χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από τη «Χρυσή Αυγή». Χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις «φιλοσκοπιανός» και «φιλότουρκος» και μιλώντας για «πολιτικές προδοσίες» η εν λόγω οργάνωση με ανακοίνωση της κάλεσε τους Καστοριανούς να μην αγοράσουν ούτε ένα εισιτήριο, γιατί θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου Μελά και του Γερμανού Καραβαγγέλη !!
Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών: Με τα μάτια στραμμένα στην κρίση...
Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 15:31
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τον διαρκή αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία αλλά και στην εκτός εργασίας ζωής τους, συντελώντας στην διαμόρφωση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούν την ημέρα αυτή επίκαιρη και αναγκαία, όχι ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, αλλά ως ημέρα διεκδίκησης και χειραφέτησης των ίδιων των γυναικών και αλλαγή νοοτροπίας των αντρών ώστε να βελτιωθεί και η μεταξύ τους σχέση.
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε διακομματική πρωτοβουλία 11 ευρωβουλευτών

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 16:46
  • Ποια διαχείριση έκαναν τα όργανα της ΕΕ;
  • Διογκώθηκε το πρόβλημα;
  • Yπήρξε εκμετάλλευση;
Διακομματική πρωτοβουλία 11 ευρωβουλευτών καταθέτουν επίσημα αίτημα για Εξεταστική επιτροπή στο ευρωκοινοβούλιο για τη διαχείριση της νέας γρίπης. Στόχος της εξεταστικής επιτροπής, πουσυγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλίδας Πράσινης Μισέλ Ριβασί, θα είναι μια διεξοδική έρευνα σχετικά με τους όρους διαχείρισης της πανδημίας της γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να ριχθεί φως για την ακριβή χρονολογική σειρά των γεγονότων, την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών λήψης αποφάσεων, καθώς και για τα συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν για τη διαχείριση καταστάσεων πανδημίας.
Αποθέσεις εξορυκτικών υλικών ευθύνονται για τις πλημμύρες στο Στρατώνι.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Μ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 17:07
Η καταστροφική πλημμύρα με τα νερά και τα μπάζα που κατέβασε παρακείμενος χείμαρρος στο Στρατώνι Χαλκιδικής στις 10 Φεβρουαρίου 2010, κατά τη διάρκεια νεροποντής, έγινε αντικείμενο συζητήσεων για το αν ήταν ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο ή είχε ανθρωπογενή αίτια, που έχουν σχέση με την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή.
Τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού του περιστατικού διαπίστωσε και προσωπικά ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή το Σάββατο 13-2-2010. Σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τη λάσπη, ενώ κινδύνεψαν οι ζωές κατοίκων που εγκλωβίστηκαν στις οικίες τους. Πολλά ΙΧ παρασύρθηκαν από το νερό και έπεσαν με ορμή πάνω στις αυλές σπιτιών ακόμη και πάνω στις στέγες.
Συνάντηση διαλόγου για τα δάση
Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 00:00
Συνάντηση διαλόγου με εκπροσώπους των δασικών συνδικαλιστικών φορέων και δασολόγων του ΕΘΙΑΓΕ πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Αθήνα την Τρίτη 09 Μαρτίου 2010.
Μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ η σιδηροδρομική λύσηστα Τέμπη!
Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 09:52
  • Απάντηση του Επιτρόπου Μεταφορών στην ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου
  • Εξηγήσεις για την αδιαφορία της οφείλει η ελληνική κυβέρνηση
Σοβαρές ευθύνες για την αδιαφορία της κυβέρνησης να διερευνήσει τη δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τη σιδηροδρομική μεταφορά οχημάτων στα Τέμπη, προκύπτουν από τη γραπτή απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλου. Ηγραπτή απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου Μεταφορών Siim Kallas, επιβεβαιώνει ρητά ότι η συγκεκριμένη υποδομή είναι επιλέξιμη για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Πρέσπα: ΑποκατάστασηΤΩΡΑ!
Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 15:19
Να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες στο ποτάμι του Αγ. Γερμανού που προκλήθηκαν από τηδιαπλάτυνση του δασικού δρόμου Αγ. Γερμανού - Κρατερού, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Την περασμένη Πέμπτη, μετά από παρέμβασή μας προς τη Νομαρχία Φλώρινας, η τεχνική υπηρεσία «παρακάλεσε» (!) τον εργολάβο να σταματήσει το έργο. Δυστυχώς, οι λόγοι που προβάλει αφορούν στην εγκυρότητα της σύμβασης και όχι στη κατάφωρη παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων πουπιστοποίησε και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών (επισυνάπτεται επιστολή ΑΠ 647). Ως αποτέλεσμα τα έργα δεν έχουν οριστικά σταματήσει.
Μπλόκαραν τη συζήτησηγια τα μεταλλαγμένα, σοσιαλιστές και δεξιοί στο Ευρωκοινοβούλιο
Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 16:25
  • Απόντες 18 από τους 22 Έλληνες ευρωβουλευτές
  • Μιχ. Τρεμόπουλος: «Πρόκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες»
Με τις ψήφους των σοσιαλιστών και της Δεξιάς (του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) αποκλείστηκε ησυζήτηση για τα μεταλλαγμένα στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Τις σχετικές προτάσεις των Πράσινων και της Αριστεράς να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτησηγια την πρωτοβουλία του νέου επιτρόπου John Dali να δώσει άδεια στη μεταλλαγμένη πατάτα Amflora της Bayer, υποστήριξε το μεγαλύτερο μέρος των Φιλελευθέρων καθώς και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες.
Νέα γρίπη: εξεταστική στο Ευρωκοινοβούλιο τώρα!
Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 17:06
  • Έντονο ενδιαφέρον για την κοινή συνέντευξη Τύπου των 11 ευρωβουλευτών.
  • Μ. Τρεμόπουλος: «Εκατομμύρια Ευρωπαίοι έγιναν πειραματόζωα, δισεκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν σε περίοδο κρίσης, χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα»
Έντονο ενδιαφέρον συγκέντρωσε σήμερα στο Στρασβούργο, στο περιθώριο των εργασιών της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η κοινή συνέντευξη Τύπου των 11 ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες, που ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τους όρους διαχείρισης της πανδημίας της γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα.
ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ;
Απάντηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στο Υπουργείο Υποδομών για τα Τέμπη

Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 00:00
Απαντώντας σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ικανοποίηση μαθαίνω ότι οι εργασίες στα Τέμπη προχωρούν με εντατικό ρυθμό, χωρίς πάντως να ανακοινώνεται πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Ας το ανακοινώσουν τουλάχιστον στις τοπικές κοινωνίες, στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ραψάνη.
Παραβλέπεται πάντως η γραπτή επιβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ότι οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου, όπως και οι υποδομές για τη σιδηροδρομική λύση, ήταν επιλέξιμες για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Το γνώριζαν αυτό στο υπουργείο Υποδομών και αδιαφόρησαν, ή χρειάστηκε να κάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για να μαθευτεί;
ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ…
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν στην γενική απεργία της 10ης Μαρτίου.

Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 16:51
Η αυταπάτη της προσωπικής ευημερίας και των ατομικών λύσεων καταρρέει μαζί με το μύθο της παθητικής κατανάλωσης. Παράλληλα συνειδητοποιούμε ότι η αγοραστική δύναμη δεν μπορεί να καλύψει συλλογικά αγαθά που δεν αποτιμώνται σε χρήμα αλλά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. Ηαδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε δεκαετίες σπατάλησε φυσικούς, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν «εξ αδιαιρέτου» βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Τώρα, είναι ο μέσος πολίτης που καλείται να σηκώσει τα βάρη από την κατάρρευση αυτής της αδιέξοδης οικονομίας που είχε από την αρχή ημερομηνία λήξης, η πρόκληση σήμερα είναι να μημείνουμε απλώς στην άμυνα.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΖΗΤΑ ΗΚΟΜΙΣΙΟΝ
Για τη μονάδα κυάνωσης χρυσού στο Καρτζαλι

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 09:25
«Έχει ζητηθεί από τις Βουλγαρικές αρχές να καταθέσουν αναφορά για την εφαρμογή της Οδηγίας 2006/21/EC για τη συγκεκριμένη περίπτωση και ιδιαίτερα σχετικά με το ζήτημα της δημόσιας διαβούλευσης», δηλώνει ο νέος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Potočnik στην επίσημη απάντησή του σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου. Ο τελευταίος με ερώτησή του στα τέλη Ιανουαρίου είχε θέσει το θέμα της μονάδας κατεργασίας χρυσού με κυάνιο, που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην πόλη Kardjali της Βουλγαρίας. Η ερώτηση κατατέθηκε σε συνεργασία με Βουλγαρικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ για το θέμα είχαν εκφραστεί έντονες ανησυχίες και από την αυτοδιοίκηση της Ροδόπης και του Έβρου.
Τα πνευματικά δικαιώματα να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή, όχι το αντίστροφο
Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 00:00
Το αναγκαστικό κλείσιμο διαδικτυακού χώρου που διευκόλυνε χρήστες να ανταλλάσουν μεταξύ τους ψηφιακά αρχεία, και η σύλληψη των υπευθύνων του, βρίσκονται στα ακραία όρια της νομιμότητας, αν όχι πέρα από αυτά.
Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της υιοθετεί και αναπαράγει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου ιστότοπου (gamato.info) και είχε σοβαρό οικονομικό συμφέρον για τη διακοπή της λειτουργίας του. Στην πραγματικότητα:
ΓΙΑ ΕΝΑ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΛΙΝΑΡΙ» ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ
Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο για τα «παράγωγα»

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 10:20
Το θέμα των παράγωγων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και της αποτελεσματικής ρύθμισης των αγορών τους, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου επισημαίνεται ο ρόλος προϊόντων όπως τα «Ασφάλιστρα έναντι Κινδύνου Χρεοκοπίας» (C.D.S) στην τελευταία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά και η χρήση τους ως βασικών εργαλείων στις πρόσφατες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον των πιο αδύναμων κρίκων της ευρωζώνης, και ιδιαίτερα εναντίον της ελληνικής οικονομίας με τη διόγκωση των spread στα επιτόκια δανεισμού του δημοσίου.
Εξαφανίζεται η «Μανίνα» Ξηρομέρου, το δάσος μνημείο της Αιτωλοακαρνανίας-ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΗ Η ΔΡΑΣΗΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΩΝ
Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 17:19
Το περίφημο και μοναδικό Βαλανιδοδάσος, η «Μάνινα» Ξηρομέρου, που κάλυπτε μια έκταση εκατόν σαράντα χιλιάδων στρεμμάτων, με αιωνόβια δένδρα βαλανιδιάς, 300-800 χρόνων, και που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν πηγή σοβαρού εισοδήματος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας εξαφανίζεται σιγά-σιγά. Τις μέρες των γιορτών κόπηκαν παράνομα είκοσι πέντε υπερ-αιωνόβια δέντρα Ακαρνανικής βαλανιδιάς 300 μέχρι 800 ετών στην καρδιά του δάσους, μεταξύ Γουριώτισσας και Προδρόμου.
Όχι σε αναχρονιστικές διώξεις στο Διαδίκτυο. Ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής
Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 17:44
Δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου και του ευρωβουλευτή του «Πειρατικού Κόμματος»
Παρέμβαση από το «Πειρατικό Κόμμα» της Σουηδίας, σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, πραγματοποιήθηκε για το θέμα της πρόσφατης σύλληψης των υπευθύνων γνωστού ελληνικού ιστοτόπου.
Το Piratpartiet ιδρύθηκε στη Σουηδία το 2006 με αφορμή παρόμοια δίωξη ανάλογου σουηδικού ιστοτόπου, εγκαινιάζοντας ένα ιδιόμορφο πολιτικό ρεύμα στην Ευρώπη. Το ρεύμα αυτό επικεντρώνει στη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright και τις πατέντες, και γενικότερα στο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο και στην καθημερινή ζωή. Στις ευρωεκλογές του 2009 συγκέντρωσε 7,13% των ψήφων εκλέγοντας ένα ευρωβουλευτή. Ο ευρωβουλευτής τους Christian Engström συμμετέχει στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η εβδομάδα που έρχεται 15-21/03/10
  • Τετάρτη 17 Μαρτίου: Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (GREENS/EFA) σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις» την Τετάρτη 17/3 Μαρτίου, ώρα 18.30, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου14, 16. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

  • Τετάρτη 17 Μαρτίου: Ο Μ.Τρεμόπουλος παρουσιάζει στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (της οποίας είναι αντιπρόεδρος) σε 1η ανάγνωση το σχέδιο έκθεσης "για τη διαφάνεια στην περιφερειακή ανάπτυξη και τις χρηματοδοτήσεις
  • Πέμπτη 18 Μαρτίου: Συνέντευξη στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ με θέμα την κρίση και τις πράσινες προτάσεις, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Πέμπτη 18/3, ώρα 11.00 οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (GREENS/EFA)
  • Σάββατο 20 Μαρτίου: Οι Οικολόγοι Πράσινοι oργανώνουν το Σάββατο 20/3 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας Βόρων ανοιχτής συζήτησης με θέμα: «Οι προοπτικές της γεωργίας στην Κρήτη. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» Τη συζήτηση ανοίγουν οι Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μανόλης Στρατάκης βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, βουλευτής του ΣυΡιΖΑ, Θανάσης Καλύβας, Πρόεδρος του ΚΕΠΕΑΝ
  • Σάββατο 20 Μαρτίου: Σεμινάριο για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τις πράσινες πολιτικές διοργανώνει η σχετική Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη και φίλοι των ΟΠ. Ωρα έναρξης 10.00 αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας».
  • Κυριακή 21 Μαρτίου: Περιφερειακή συνδιάσκεψη Οικολόγων Πράσινων Αττικής
  • Κυριακή 21 Μαρτίου: Χρειαζόμαστε τα δάση και τα δάση χρειάζονται εμάς. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν σειρά δράσεων σε πόλεις της χώρας με αφορμή την Ημέρα Δασοπονίας (21 Μαρτίου) και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και τη συμβολή τους μέσω της προστασίας και ορθής διαχείρισης στην πράσινη οικονομία. Το πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Ανακοινώσεις από ομάδες, μέλη και φίλους των ΟΠ
Οι ενδιαφερόμενοι να ανακοινώνονται δραστηριότητες τους στην "Εβδομάδα που έρχεται" να αποστέλουν τις σχετικές πληροφορίες έως 12.00 κάθε Παρασκευής στην ηλεκτρονική διεύθυνση op.ebdomada@gmail.com.
Yπεύθυνοι: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Στέλλα Κεμανετζή, Κώστας Γεωργιάδης
Επιμέλεια: Σπύρος Δήμας

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...