Η εβδομάδα που πέρασε 01-07/03/10

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: pressoffice@ecogreens-gr.org
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η εβδομάδα που πέρασε 01-07/03/10
ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ησυνύπαρξη απαιτεί βαθιές τομές Ημερίδα για το λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία
Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 16:57
Η ηλεκτροπαραγωγή στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, ο ρόλος και η προοπτική της λιγνιτικής παραγωγής, αλλά και θέματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι σύγχρονες τεχνολογίες στην παραγωγή ενέργειας, αναπτύχθηκαν σε ημερίδα με θέμα το λιγνίτη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26/2 από τον Δήμο Κοζάνης, με τη συμμετοχή εισηγητών και φορέων.
Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησε ο Λάζαρος Τσικριτζής, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις των Ο.Π σχετικά με την μείωση της λιγνιτικής ισχύος και την δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Oι Νέοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο
Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 17:12
Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε 1/3-4/3 από ομάδα 25 νέων πράσινων ακτιβιστών από τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων ΜιχάληΤρεμόπουλου.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η γνωριμία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις γνωριμίας με νέους πράσινους ευρωβουλευτές από την Δανία (Έμιλι Τουρούνεν 26 ετών) και την Γερμανία (Σκα Κέλλερ 29 ετών και Γιαν Αλμπρεχτ 28 ετών) αλλά και με την Ελληνίδα Επίτροπο Αλιείας κα. Μ. Δαμανάκη.
ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!!! - Στοιχεία για τα λαμόγια ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον βουλευτή ΝΔ Θ. Γιαννόπουλο
Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 00:00
Απόλυτα βέβαιος, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, είναι ο βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος για τη «λαμογιά» και την αναξιοπιστία των οικολογικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, στην ετήσια συγκέντρωση των κυνηγών που παραβρέθηκε στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας στις 28.02.10, αναφέρθηκε σε ύποπτες χρηματοδοτήσεις Οικολογικών Οργανώσεων και μίλησε "...για λαμόγια και επικίνδυνους οικολόγους που διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια για τη διάσωση ανύπαρκτων ειδών της πανίδας".
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τον κ. Γιαννόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα όποια στοιχεία διαθέτει για το ποιους ακριβώς αφορούν οι ύποπτες χρηματοδοτήσεις (οικολογικές οργανώσεις πουχρηματοδοτήθηκαν, ποσά, προέλευση των χρημάτων) και τα σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων διαχείρισης ανύπαρκτων ειδών πανίδας (το τελευταίο, ή πρέπει να έχει κανείς πολύ μεγάλη φαντασία για να το πει ή, η «λαμογιά των οικολόγων» έχει φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα...).
Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Τρία σημεία για τους μισθούς και την απασχόληση προτείνουν για διάλογο οι Οικολόγοι Πράσινοι

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 15:55
«Τρία σημεία για τους μισθούς και την απασχόληση» παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενόψει της αυριανής εξαγγελίας του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων. Κεντρικός άξονας, η θέση ότι ηδημοσιονομική εξυγίανση οφείλει να συμβαδίζει με την κοινωνική δικαιοσύνη και ότι η στήριξη των μισθών και των θέσεων εργασίας αποτελεί εξίσου σημαντική συμβολή στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν, ως προτάσεις για δημόσιο διάλογο:
Τώρα και μεταλλαγμένες πατάτες στην ΕΕ!
Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 00:00
  • Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καταδικάζουν την παραχώρηση από την Επιτροπή της πρώτης άδειας για καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας «Amaflora»
  • Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ζητά να μείνει κλειστή η πόρτα στα μεταλλαγμένα
Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Monica Frassoni και Philippe Lamberts καταδίκασαν την απόφαση του αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε σε θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή John Dalli, να επιτρέψει την καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας «Amaflora».
Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2010 17:54
  • Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τη βουλευτή των Γερμανών Πράσινων Viola von Cramen
  • Ναι στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με σύνδεση της βοήθειας με πράσινες επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης
Διεξοδική συζήτηση για την οικονομική κρίση και τις προτάσεις διεξόδου του πράσινου κινήματος, είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με τη βουλευτή των Γερμανών Πράσινων Viola von Cramen . Η Γερμανίδα βουλευτής συμμετέχει στην Επιτροπή Περιφερειακών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής, που παρακολουθεί και θέματα με ελληνικό ενδιαφέρον. Στη συνάντηση, πουέγινε σε πολύ θετικό κλίμα, συμμετείχαν από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Όχι άλλα αποσπασματικά μέτρα, χρειαζόμαστε συνολικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση!
Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2010 00:00
Ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε σχετικά με τα μέτρα πουανακοίνωσε η κυβέρνηση:
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε άλλο ένα κύμα αποσπασματικών μέτρων που στοχεύει μόνο στις τρέχουσες δημοσιονομικές ανάγκες, χωρίς να συνδέεται με μια συνολική εξυγίανση του δημοσίου αλλά και με τημεταρρύθμιση και αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας. Η συνεχής λήψη τέτοιων μέτρων το μόνοπου θα κατορθώσει είναι να διαλύσει την κοινωνική συνοχή και να συρρικνώσει περαιτέρω αυτή την οικονομία, χωρίς να τη βάζει σε μια τροχιά βιώσιμης και πράσινης κατεύθυνσης, ενώ είναι αμφίβολο αν θα πετύχει έστω και τους δημοσιονομικούς στόχους.
Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο δρόμο Αγ. Γερμανού Κρατερού
Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2010 15:31
Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες που γίνονται για την διαπλάτυνση του δασικού δρόμου Αγ. Γερμανού Κρατερού ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με κατάφωρη παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων έχουν ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς οι χωματουργικές εργασίες για την διαπλάτυνση του δασικού δρόμου Αγ. Γερμανού Κρατερού.
ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ!
Ο κ. Μολυβιάτης παραιτήθηκε και ουδείς τον έχει αντικαταστήσει ακόμη!

Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2010 00:00
Δυόμιση χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν 1 εκατομμύριο στρέμματα δασικής και γεωργικής γης στην Ηλεία και 300.000 στην Αιγιάλεια. Σήμερα, πέντε ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Αποκατάστασης Πυροπλήκτων είναι σε τραγική στασιμότητα.
Σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος στις 3 Μαρτίου για τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών, εμβρόντητοι οι συμμετέχοντες άκουσαν Δήμαρχο πυρόπληκτης περιοχής να τονίζει ότι κανένα έργο στήριξης των περιοχών αυτών από τα χρήματα του συγκεκριμένου ταμείου δεν προχωρεί διότι, αν και η διοίκηση Μολυβιάτη έχει από μηνών παραιτηθεί, δεν έχει ακόμηαντικατασταθεί!
To υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας - Συνέντευξητύπου των Οικολόγων Πράσινων στη Λάρισα
Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 10:21
  • Συνεδρίαση Πανελλαδικού Συμβουλίου Οικολόγων Πράσινων στην Λάρισα στις 6,7 Μαρτίου.
To υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι το αντικείμενο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Λάρισα, τη Παρασκευή 5/3, 12:00 (Αίθουσα Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Μεγ. Αλεξάνδρου 3). Πιστεύουμε πως πρέπει επιτέλους να δούμε όλοι μαζί το πρόβλημα πέρα από κομματικά στεγανά που καμιά ουσιαστική λύση δεν έδωσαν τα τελευταία 30 χρόνια. Οι απλοϊκές γενικεύσεις που θέλουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα να λύνεται αυτόματα με την εκτροπή του Αχελώου μας απομακρύνουν από βιώσιμες και άρα ουσιαστικές λύσεις. Θέλουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην δημιουργία και εδραίωση κλίματος συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες. Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα αναδειχτούν ουσιαστικές συμφωνίες που θα στηρίζονται πάνω σε στοιχεία και επιστημονικά δεδομένα και θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητάνε για τη βιολογική γεωργία, ως βασική παράμετρο της αγροτικής πολιτικής τους
Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 11:21
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητάνε για τη Βιολογική Γεωργία» διοργανώθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 14:00 στην αίθουσα B΄ του Συνεδριακού Κέντρου "Νικόλαος Γερμανός" της HELEXPO.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της BIOLOGICA και προωθεί τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων για τη στροφή στη βιολογική αγροτική παραγωγή με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος ως απάντηση στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η ελληνική γεωργία.
«EΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞEΝΟΙ ΠΟΛIΤΕΣ ΕΝΩΜEΝΟΙ»
Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων με αφορμή την επικείμενησυζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών

Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 16:21
Με μεγάλη συμμετοχή, διατύπωση ολοκληρωμένων θέσεων και γόνιμο διάλογο διεξήχθη η εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων για το μεταναστευτικό με αφορμή το νομοσχέδιο για την «πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα», την Πέμπτη 4 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Εσπέρια στην Αθήνα. Ομιλητές ήταν οι Ελεονώρα Ζώτου, Δ. Χριστόπουλος, Κ. Παπαϊωάννου, Γκ. Καπλάνι, Λορέτα Μακόλι, Π. Λινάρδος-Ρυλμόν, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Γ. Παπαθεοδώρου, Σοράν Σεβέρ. Tην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των ΟΠ, ο Νίκος Χρυσόγελος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπος Τύπου των ΟΠ και μέσω σύνδεσης με τις Βρυξέλλες ο Χρήστος Δουλκερίδης, υφυπουργός τοπικής κυβέρνησης Βρυξελλών από το κόμμα Ecolo Βελγίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Ν. Μυλωνάς από τη Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους 34.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο τα τελευταία 11 χρόνια, και στον υποψήφιο των ΟΠ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Κανέλλο Ουρέμ Φαρούκ, τον αγαπημένο μας σύντροφο Χασάν, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.
Η εβδομάδα που έρχεται 08-14/03/10
  • Δευτέρα 8 Μαρτίου: Εκδήλωση και πορεία της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων ΟΠ με θέμα "ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ", στα Προπύλαια Πανεπιστημίου, 15.00-19.00.
  • Τρίτη 9 Μαρτίου: Συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο 10 ευρωβουλευτών των Πράσινων με συμμετοχή του Μιχάλη Τρεμόπουλου και αίτημα την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου για το ποιος διόγκωσε και εκμεταλλεύτηκε το θέμα της επιδημίας της γρίπης των χοίρων τους προηγούμενους μήνες.
  • Παρασκευή 12 Μαρτίου: Ημερίδα στην Αθήνα για την “Ευρωπαϊκή Κοινωνική Οικονομία” με συμμετοχή και στήριξη του ΜιχάληΤρεμόπουλου. Χώρος διεξαγωγής γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Αμαλίας 8 (για την είσοδο απαραίτητη η επίδειξηΑΤ).
Δημοσίευση σχολίου