Πρωτοβουλία για την αισθητική αναβάθμιση της Αίγινας.


Πρωτοβουλία για την αισθητική αναβάθμιση της Αίγινας.
ΕκτύπωσηE-mail
12.11.09 απο το http://www.aeginaportal.gr/

Μία επιτυχημένη εκδήλωση, με τίτλο "Περί αισθητικής ο λόγος - μέρος δεύτερο", πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του κινηματογράφου "Τιτίνα", με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων από διάφορους φορείς του νησιού, της Δημοτικής Αρχής, δημοτικών συμβούλων και συνδιοργανωτές των Πολιτιστικό - Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης και το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας". Η εκδήλωση αποτέλεσε το δεύτερο μέρος μιας ομιλίας του εικαστικού Νεκτάριου Κοντοβράκη, που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στην Κυψέλη και πάλι με το ίδιο θέμα. Αυτή τη φορά όμως συγκέντρωσε πολύ περισσότερο κόσμο και όπως φάνηκε έχει ήδη δημιουργηθεί ο πυρήνας που θα μπορέσει να φέρει συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις στο μέλλον. Μετά την ομιλία του προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" κυρίου Βασίλη Μουσουλέα, ο κύριος Νεκτάριος Κοντοβράκης πήρε το λόγο, για να κάνει μια εισήγηση με σημείο αναφοράς τις Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και τους τρόπους με τους οποίους διατήρησαν ή έχασαν την αισθητική τους, καταλήγοντας στην Ελλάδα και τη σύγχρονη Αίγινα. Δεκάδες φωτογραφίες, όσες και τα αρνητικά παραδείγματα, παρουσιάστηκαν στο κοινό, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος της αισθητικής υποβάθμισης πολλών σημείων και τοπίων της Αίγινας. Σημείων της καθημερινότητας και τοπίων της φυσικής ομορφιάς που δεν τυγχάνουν πάντα της προσοχής μας.



Ίσως γιατί, όπως σημείωσε ο κύριος Κοντοβράκης η κακή αισθητική, η ασχήμια, γίνεται τελικά συνήθεια και κανένας δεν αντιδρά. Η παρουσίαση του κυρίου Κοντοβράκη πυροδότησε τη συζήτηση που ακολούθησε, μία συζήτηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν ενεργά στα κοινά του νησιού. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μία πρώτη ζύμωση, ανταλλαγή τοποθετήσεων, απόψεων, αλλά και κάποιων προτάσεων που θα οδηγήσουν τα επόμενα βήματα αυτής της πρωτοβουλίας.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...