Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν να γίνουν καταλύτης πολιτικών αλλαγών.


«Στις 4 Οκτωβρίου δεν ψηφίζουμε μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για το ποια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική θα έχουμε» δήλωσε η Ιωάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων. "Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες με την ψήφο ή την απουσία τους επιλέγουν πώς θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προσφέρουν μια επιλογή συνείδησης. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών επιδιώκουν να στρέψουν την οικονομία προς κοινωνική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κατεύθυνση σε μια εποχή που βιώνουμε μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Προωθούν μια συνεκτική πράσινη λύση που δημιουργεί 100.000 πράσινες θέσεις εργασίας, μειώνει το κοινωνικό χάσμα, ενδυναμώνει την υπεύθυνη οικονομία, προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλει στην προστασία του κλίματος. Επιδιώκουν από όποια θέση κι αν έχουν στη Βουλή να συμβάλλουν στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, στις βαθιές πολιτικές αλλαγές που χρειαζόμαστε ως χώρα, στη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους».

Στα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων συμμετέχουν ενεργοί πολίτες που έχουν αξίες και προσωπικές διαδρομές που:

συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, διαθέτοντας ψυχή, χρόνο και ενέργεια,
πρωτοστατούν στην προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού μας πλούτου, των ακτών,
άνοιξαν δρόμους στην ανακύκλωση και τη μείωση των απορριμμάτων,
πέφτουν στη μάχη για να προστατέψουν το δάσος, να σβήσουν τις φωτιές, να εμποδίσουν όσους βλέπουν το δάσος ως οικόπεδα με θέα, νοιάζονται για το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλλου, γλώσσας, καταγωγής, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, για να είναι ο κόσμος μας όμορφος και πολυπολιτισμικός,
αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των τσιγγάνων, για μια υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική, για να μην υπάρχουν διακρίσεις,
επιλέγουν να μην υποκύπτουν στη διαφθορά, στη διαπλοκή , στον κομματισμό, στις πελατειακές σχέσεις και στην αδράνεια της εξουσίας μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και την απώλεια του φυσικού μας πλούτου, έδωσαν και δίνουν αγώνες για να ενδυναμώσει η κοινωνία των πολιτών, να εμβαθύνει και να γίνει ουσιαστική η δημοκρατία, για να συμμετέχουν οι πολίτες στη λήψη αποφάσεων και να σταματήσει η επιρροή ιδιοτελών συμφερόντων στη διαμόρφωση των επιλογών που καθορίζουν το μέλλον της χώρας, βάλανε τις ρίζες για μια υπεύθυνη γεωργία, οικολογική, που σέβεται τους καταναλωτές και την υγεία τους, εξασφαλίζει ένα δίκαιο εισόδημα στους αγρότες, προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Οικολόγων Πράσινων έχουν κάνει συνειδητές επιλογές στη ζωή τους, μπορούν να πουν ότι έχουν καθαρή τη συνείδησή τους ότι αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον, για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν μέλλον. Είναι στο χέρι των πολιτών να στηρίξουν την αλλαγή στην πολιτική.

Όλοι οι υποψήφιοι, περιλαμβανομένων των δύο επικεφαλής, Νίκου Χρυσόγελου και Ιωάννας Κοντούλη, χρειάζονται σταυρό προτίμησης για να εκλεγούν.

Τα πλήρη ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες θα αναρτηθούν σήμερα στην ιστοσελίδα μας
http://www.ecogreens.gr
Δημοσίευση σχολίου