Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή πολιτική, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Η οικονομία καταρρέει ενώ αυξάνονται η φτώχια, το χάσμα μεταξύ αυτών που έχουν και σπαταλούν πολλά και αυτών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.. Η διαφθορά έχει γενικευθεί. Για άλλη μια φορά κάηκαν τα δάση στην Αττική και σε πολλές άλλες περιοχές γιατί το πάθημα του 2007 δεν έγινε μάθημα. Αντί να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσω συγκροτημένων πολιτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός ζήτησε εκλογές για να πραγματοποιήσει, λέει, αυτά που δεν έκανε πέντε χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Αλλά ακόμα και στη ΔΕΘ δεν απάντησε για όσα έκανε και οδήγησαν τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη κρίση.

Όπως δήλωσε η Γ. Κοντούλη, μέλος της Γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων: «οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ απευθύνονται στους πολίτες όχι για να διαχειρισθούν την οργή τους αλλά για να μετατρέψουν την ψήφο διαμαρτυρίας σε θετική ψήφο με πρόταση και προοπτική για το αύριο. Σήμερα ακόμα και αυτοί που ξεγελάστηκαν και πίστεψαν σε «ασύμμετρες απειλές» ψηφίζοντας στις προηγούμενες εκλογές τη ΝΔ μπορούν να μετατρέψουν την ψήφο τους σεσυνειδητή επιλογή για πολιτικές αλλαγές. Η βαθιά κρίση της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας, οδήγησε στην κατάρρευση της οικονομίας με αποτέλεσμα την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων ,την αύξηση της ανεργίας και την επιβολή σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής. Επίσης συνέβαλε στην μακροημέρευση του παρασιτισμού και της διαφθοράς λειτουργώντας εντελώς διαλυτικά για τα πάντα καταστρέφοντας το περιβάλλον, υποβαθμίζοντας όλο και περισσότερο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Αυτή λοιπόν η βαθιά πολιτική κρίση, δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με ριζική αλλαγή πολιτικής για την αντιμετώπιση των αιτιών της και με δομικές αλλαγές στην κοινωνία. Είναι απαραίτητη συνεπώς η υιοθέτηση ενός συμμετοχικού δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης και όχι μια «εν λευκώ» εντολή σε μια μονοκομματική κυβέρνηση που θα επαναλάβει τα ίδια με μια προηγούμενη.


Όπως δήλωσε ο Ν. Χρυσόγελος, μέλος της Γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν με την είσοδο τους στη Βουλή και την εκλογή 8-10 βουλευτών να παίξουν σημαντικό ρόλο στην βαθιά αλλαγή της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος και στην προώθηση πράσινων συνεκτικών λύσεων για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Επιδιώκουν την προώθηση (πράσινων) λύσεων στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα: δημιουργία 100.000 πράσινων θέσεων εργασίας, στροφή σε οικονομικές δραστηριότητες που είναι κοινωνικά υπεύθυνες και προστατεύουν το περιβάλλον, βελτίωση των συνθηκών ζωής, αναζωογόνηση των πόλεων, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Στις επερχόμενες εκλογές προσκαλούμε τους κριτικούς πολίτες να ψηφίσουν τους Οικολόγους Πράσινους για να έχει η πολιτική και η Βουλή μια ισχυρή φωνή που θα αγωνίζεται για τη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών. Η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει ότι σε όποιες χώρες οι Πράσινοι έχουν ισχυρή παρουσία αποτελούν παράγοντα αλλαγών στην πολιτική και στην καθημερινότητα.Οι Πράσινοι είναι οι μόνοι που διαθέτουν μια συνεκτική πρόταση για την έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και κλιματική/περιβαλλοντική κρίση».

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...