«Κυβερνήσατε, καήκαμε, φύγετε» ....

«Κυβερνήσατε, καήκαμε, φύγετε»

Απο την Ελευθεροτυπία

«Κυβερνήσατε, καήκαμε, φύγετε», ήταν η κατάληξη της δήλωσης του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων με αποδέκτη την κυβέρνηση.

Ο ίδιος απέδωσε τις καταστροφικές πυρκαγιές σε μια σειρά παράγοντες, όπως είναι «η παντελής έλλειψη συνεκτικής και αειφόρας δασικής πολιτικής, η αδιαφορία για τα προληπτικά μέτρα και η ουσιαστική έλλειψη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών, με σχέδιο, εξοπλισμό και έμπνευση, η σταθερή και συστηματική απαξίωση της δασικής υπηρεσίας, η χρόνια ανικανότητα για τη συγκρότηση δασικού κτηματολογίου και δασικών χαρτών».

Σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν ότι από τις 18 Ιουνίου είχαν προειδοποιήσει για τους αυξημένους κινδύνους πυρκαγιάς. Κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε χθες την Πεντέλη. Συζήτησαν με τους εθελοντές και τους κατοίκους της περιοχής, μίλησαν με κατοίκους και εθελοντές και είχαν σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου, πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Πεντελικού, για την αποτίμηση της κατάστασης και τις ανάγκες που διαμορφώνονται στην περιοχή.

«Ολα τα μαθήματα του 2007 έχουν ξεχαστεί και τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται», δήλωσε ο Μιχάλης Πετράκος, συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η διαχείριση των δασών, ακόμη και των περιαστικών, είναι υποτυπώδης. Τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα δεν λαμβάνονται, παρά το γεγονός ότι υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η Δασική Υπηρεσία είναι πλήρως απαξιωμένη. Τα δάση δεν προστατεύονται, αλλά ούτε και αποκαθίστανται μετά την πυρκαγιά. Ο συντονισμός δεν ήταν μόνο ανεπαρκής, αλλά και λανθασμένα σχεδιασμένος εστιάζοντας στις περιουσίες και χάνοντας το δάσος, κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες ζημιές και στα δύο».

«Με δεδομένο τον κίνδυνο αύξησης της συχνότητας των μέγα-πυρκαγιών, εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής, είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ μια συγκροτημένη δασική πολιτική, η οποία μέχρι σήμερα απουσιάζει με ευθύνη της κυβέρνησης»,

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...