- H επόμενή μας συνάντηση ....... - Σας περιμένουμε όλους ! ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΙΓΙΝΑΣ

_____________._______________

8 λόγοι για να ψηφίσεις Πράσινους



1. Μόνο οι Πράσινοι θα καταπιαστούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης – αυτοί που τα προκάλεσαν δεν μπορούν να είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Σκεφτείτε νέο!
2. Οι Πράσινοι δε βρίσκονται στην τσέπη καμίας βιομηχανίας– είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε επιλογές που είναι απαραίτητες για την πραγματική αλλαγή
3. Οι άλλοι μιλάνε Πράσινα. Εμείς δρούμε Πράσινα – όταν το Πράσινο χρειάζεται, επιλέξτε το πρωτότυπο, όχι την αντιγραφή
4. Οι Πράσινοι είναι αφοσιωμένοι στο κοινό συμφέρον – τα ίσα δικαιώματα για όλους είναι στον πυρήνα των αξιών μας
5. Οι Πράσινοι κοιτάνε πέρα απ'τα βραχυπρόθεσμα – υπάρχει τρόπος να βγούμε από την κρίση. Θα το κάνουμε πραγματικότητα
6. Από το τοπικό στο παγκόσμιο, οι Πράσινοι έχουν ένα καθαρό όραμα – ένας καλύτερος κόσμος είναι δυνατός. Θέλουμε να είμαστε επικεφαλείς της πορείας!
7. Οι Πράσινοι έχουν θετικό τρόπο σκέψης – θα δημιουργήσουμε μία καλύτερη Ευρώπη για τα παιδιά μας
8. Ένα πραγματικό Πράσινο New Deal χρειάζεται δυνατούς Πράσινους 
– Think big vote Green! (αυτό στα ελληνικά...)


επόμενή μας συνάντηση 
.
Σας περιμένουμε όλους !

Πολιτκή Κίνηση Αίγινας
Συντονιστές:
Γρηγόρης θ. Μαλτέζος maltezos@gmail.com
Γιωργος Σπυριδάκης  gespiridakis@hotmail.com

Ιστοσελίδα της προεκλογικής καμπάνιας

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825

Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

Πολιτκή Κίνηση Αίγινας

7 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με στόχο την θετική μας συμβολή στα κοινά, τον ανοιχτό διάλογο με την τοπική κοινωνία για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας, από τον Φεβρουάριο του 2009, ιδρύσαμε Πολιτική Κίνηση Αίγινας των Οικολόγων Πράσινων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα σύνολο κριτικά σκεπτόμενων πολιτών και όχι επαγγελματιών πολιτικών. Έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους το περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ισότητα.

Με την ανοιχτή και δημοκρατική οργάνωσή τους επεξεργάζονται συλλογικά τις προτάσεις τους και την πολιτική τους, Αυτές θέλουμε να είναι λειτουργικές και εφαρμόσιμες, που στοχεύουν τη ρίζα των προβλημάτων, κοινωνικών, οικονομικών και οικολογικών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετέχουν σε κανένα από τα παγιωμένα συμφέροντα της σημερινής πολιτικής και της εκλογικής πελατείας της. Μπορούν λοιπόν με την παρουσία τους να κάνουν την κρίσιμη διαφορά που χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία για να συνέλθει και να βγει από την δική της κρίση, που δεν είναι μόνο περιβαλλοντική και οικονομική αλλά και αξιών.

Η κίνησή μας στην Αίγινα δεν έχει στόχο ούτε τη στείρα αντιπολίτευση, ούτε τις καταγγελίες αλλά την ανανέωση του διαλόγου και τη συνεργασία στα τοπικά θέματα ώστε να περιλάβει την βιωσιμότητα, την θετική στήριξη όσων προσπαθειών γίνονται σε αυτό το επίπεδο και την περαιτέρω εξέλιξη προτάσεων που θα κάνουν το μέλλον μας καλύτερο.

Κύριο ζήτημα για την κίνησή μας είναι η συζήτηση και η διαμόρφωση πολιτικών σχετικά με το "Τι Αίγινα θέλουμε". Σήμερα θα κριθεί πως θα μοιάζει το νησί που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και αν αυτό θα θυμίζει σε κάτι τον τόπο που εμείς γνωρίσαμε.

Θέλουμε το νησί μας να διατηρήσει και να εμπλουτίσει τον δικό του τοπικό χαρακτήρα , όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από την φύση και την ιδιαίτερα πλούσια ιστορία του και να μην καταλήξει  υποβαθμισμένο και ουδέτερο όπως έχει ήδη συμβεί σε τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας.

Θέλουμε η Αίγινα να παραμείνει ένα νησί με τις εξοχές του και το όμορφο τοπίο του, που δεν σηκώνει επεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, να διατηρήσει και να αναπτύξει την ιδιαίτερη αγροτική οικονομία της αλλά και τον δασικό και φυσικό της πλούτο που είναι πόλος έλξης όλων των επισκεπτών και παραθεριστών αλλά και ποιότητα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους της. Ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, την δική της μοναδική παράδοση, πολιτισμό, χειροτεχνία και όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την δική της φυσιογνωμία.

Καλούμε όποιον θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μας, να συμμετέχει στις συζητήσεις, συναντήσεις και εκδηλώσεις που τακτικά διοργανώνουμε. Οι συναντήσεις μας είναι ανοιχτές σε όλους, δεν απαιτείται ιδιότητα μέλους.



Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γρηγόρης θ. Μαλτέζος maltezos @gmail.com 693 2313 108
Διονύσης Παπαντωνάτος dionpap @otenet.gr 694 424 0429
Γιώργος Σπυριδάκης gespiridakis @hotmail.com 6972 731 266
Ματθαίος Πολυκράτης 6944299581
Φίλιππος Δραγούμης philip.dragoumis @gmail.com 6977 231 983


Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...