Balkan-vision! OXI Euro-vision!

14 May 2009

Βαλκανική Συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Μαΐου.
Συναυλία το Σάββατο 16 Μαΐου

Βαλκανική Συνδιάσκεψη των Πράσινων πραγματοποιείται στηΘεσσαλονίκη στις 15 και 16 Μαΐου, με θέμα «Για μια πράσινη ανάπτυξη στα βαλκάνια: αναζητώντας βιώσιμες λύσεις για την οικονομία, την ενέργεια και την κοινωνία».

Στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης, οργανώνεται και μεγάλη συναυλία τοΣάββατο 16 Μαΐου.

«Την ίδια ώρα που η υπόλοιπη Ελλάδα θα παρακολουθεί καθηλωμένη έναν αμφίβολης –τουλάχιστον- ποιότητας μουσικό διαγωνισμό, οι Οικολόγοι Πράσινοι οργανώνουν τη δική τους Πράσινη Balkan-Vision», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διερευνούμε κοινούς δρόμους συνεργασίας για την υλοποίηση ενός πράσινου οράματος για τα Βαλκάνια αλλά και ότι καταθέτουμε τη δική μας εναλλακτική και ποιοτική μουσική πρόταση»,κατέληξε.

Επίσης, ο Μ. Τρεμόπουλος παρουσίασε τις δηλώσεις –συνεντεύξεις των κκ. Ανδρέα Κουράκη, Δημοτικού Σύμβουλου Θεσσαλονίκης, πρώην μέλους της Π.Γ. ΣΥΝ Θεσσαλονίκης, του Δημήτρη Τσιπίδη, πρώην υποψήφιου νομάρχη Θεσσαλονίκης, πρώην Διευθυντή του ΛΑΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα και του δημοσιογράφουΧρίστου Μάτη, Δημοτικού Σύμβουλου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης. Όλες επισυνάπτονται ως συνημμένα:

Περισσότερα:

1. Για τη Βαλκανική Συνδιάσκεψη

Στα πλαίσια του διάλογου Ανατολής-Δύσης, ο οποίος οργανώνεται από Βαλκανικές χώρες, με καθοδήγηση των Ευρωπαίων Πρασίνων, θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 15η και 16η Μαΐου, στο ξενοδοχείο Πόρτο Παλλάς, η εν λόγω συνάντηση των Βαλκάνιων Πρασίνων, με κεντρικό θέμα «Προς μία Πράσινη ανάπτυξη στα Βαλκάνια, αναζητώντας βιώσιμες λύσεις για την οικονομία, την ενέργεια και την κοινωνία».

Με προσκεκλημένους Ευρωπαίους Πράσινους, όπως τον Juan Behrend (γραμματέα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, τον Anne de Boer (συντονιστή του προγράμματος «Πράσινος Διάλογος Ανατολής-Δύσης» του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και τον Bart Snels (Μέλος των Ολλανδών Πρασίνων και Διευθυντή Επιστημονικού ινστιτούτου Ολλανδικού Πράσινου Κόμματος), η Βαλκανική Συνδιάσκεψη θα αναφερθεί  διεξοδικά στην οικονομική κρίση, το αδιέξοδο που προκαλείται από αυτήν στην ήδη ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων καθώς και στην περιβαλλοντική κρίση ως αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης απομύζησης των φυσικών πόρων. Επιπλέον, θα εκτεθούν τα κατά τόπον οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα των Βαλκανικών κρατών ενώ θα προταθούν και λύσεις σύμφωνες με την πράσινη πολιτική κι ικανές να αποτρέψουν το γιγαντισμό της πολυμορφικής αυτής κρίσης.

Οι Πράσινοι των βαλκανικών χωρών θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε μια συνδιάσκεψη με στόχο τη συνεργασία για πιο πράσινα και ειρηνικά Βαλκάνια. Μια συνεργασία ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια, στην κλιματική αλλαγή, στα μεταλλαγμένα, στη ρύπανση των ποταμών, την υποβάθμιση των λιμνών και των προστατευόμενων περιοχών, την καταστροφή των δασών κ.α.

Στόχος των Βαλκάνιων Πράσινων είναι να διακηρύξουν ότι μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να δημιουργηθούν μόνιμες γέφυρες επικοινωνίας, διαλόγου και ανεκτικότητας μεταξύ των κοινωνιών, που θα εξασφαλίσουν πράσινη ανάπτυξη και ευημερία.

Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν τα Πράσινα κόμματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τηΣερβία, τη Βοσνία, τη FYROΜ, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, και την Τουρκία.

2. Για τη συναυλία

Η ομάδα στήριξης Τέχνης των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει με το κλείσιμο της Βαλκανικής Συνδιάσκεψης μια συναυλία για Πράσινα Βαλκάνια, με τους Ross Daly, Νότη Μαυρουδή, Παναγιώτη Μάργαρη, Μαρία Θωίδου,
Θανάση Παπακωνσταντίνου, 
κουαρτέτο του Κώστα Θεοδώρου και άλλους θαυμάσιους μουσικούς. Παρουσιάζει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Μαζί σε αυτή τη Γιορτή της μουσικής και της οικολογίας οι Πράσινοι από όλες τις βαλκανικές χώρες. Μαζί, για να προωθήσουν την πράσινη λύση στην κρίση (περιβαλλοντική, κοινωνική, οικονομική) που μας στερεί τη ζωή και το μέλλον.

Η συναυλία γίνεται στις 16 Μαΐου στο PRINCIPAL στις 21.30.

Πληροφορίες, στα τηλ. 2310 222503, 2310 421196

 Το Πρόγραμμα της Βαλκανικής Συνδιάσκεψης

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...