τρίτο κόμμα οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ !

Διαδικτυακή ψηφοφορία από τη zougla.gr, τρίτο κόμμα οι Οικολόγοι

Διαδικτυακή ψηφοφορία από τη zougla.gr

τρίτο κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι !

4 Μαΐου 2009, 23:59

Με ένα σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας της τάξης του 9,4% και με μία σταθεροποίηση των Οικολόγων – Πράσινων σε πολύ υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 8,4% και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, το πολιτικό σκηνικό λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές, αρχίζει να σχηματοποιείται.

Τα αποτελέσματα της τέταρτης ανοικτής διαδικτυακής ψηφοφορίας από τη «zougla.gr» επιβεβαιώνουν εκείνα της τρίτης ψηφοφορίας. Ψήφισαν 9.718 χρήστες ψηφοφόροι. Το προφίλ των ψηφοφόρων ως προς το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης και την περιοχή όπου ψηφίζουν (αστική ή αγροτική) είναι τα ίδιο που εντοπίσαμε και στην πρώτη ανοικτή ψηφοφορία. Διαπιστώνεται δηλαδή μία αρμονία ως προς τους ψηφοφόρους που εισήλθαν στο διαδίκτυο για να ψηφίσουν και στις τέσσερις ανοικτές ψηφοφορίες.

Η στάθμιση των αποτελεσμάτων έγινε βάσει του τι ψήφισαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές του 2007.

Σε αυτήν τη διαδικασία, ζητήσαμε να μας εξηγήσουν τη λογική με την οποία θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Αν δηλαδή θα επιλέξουν κόμμα ανάλογα με την ευρωπαϊκή του πολιτική ή αν τελικά θα επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους με βάση τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Η απάντηση ήταν σαφής. Το 71% των ψηφοφόρων που έλαβαν μέρος στη διαδικασία αυτή θα ψηφίσουν με βάση και αναφορά τις εσωτερικές εξελίξεις.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37914

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...