ο Ρος Ντέιλι στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων !!!


Οι Οικολόγοι - Πράσινοι και η μάχη των ευρωεκλογών

Με κεντρικό σύνθημα «Χρειαζόμαστε πράσινη λύση» οι Οικολόγοι Πράσινοι ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές. Αρτι αφιχθέντες από τις Βρυξέλλες, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχαν στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων μετέφεραν χθες μήνυμα αισιοδοξίας για τις ευρωεκλογές, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, στόχος των Ευρωπαίων Πρασίνων είναι να αναδειχθούν σε τέταρτη δύναμη στην Ευρώπη στις εκλογές της 7ης Ιουνίου. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι εδώ και σκοπεύουν να μείνουν», τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος για να προσθέσει ότι στοχεύουν στη συμμετοχή στην επόμενη ευρωβουλή. Ο συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας, Νίκος Χρυσόγελος, επισήμανε ότι η ψήφος προς αυτούς δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά θετική ψήφος για πολιτικές αλλαγές. Με τη διαπίστωση συμφώνησε και ο κ. Τρεμόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι στους πολίτες έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια μια διαφορετική νοοτροπία, που αποτυπώνεται στον τρόπο ζωής τους και στις διατροφικές συνήθειες και αυτές τις απόψεις επιθυμούν να τις αποτυπώσουν και στις πολιτικές επιλογές τους. Επιπλέον, τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έρχονται να απαντήσουν στο πολιτικό αδιέξοδο του δικομματισμού, «και του μεγάλου και του μικρού, αυτού της Αριστεράς», όπως επισήμανε.

Ως προς το ενδεχόμενο μελλοντικής μετεκλογικής συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων δήλωσαν ότι δεν είναι αντίθετοι από θέση αρχής σε συνεργασία ή σε ψήφο εμπιστοσύνης, όμως προϋπόθεση είναι ο εσωκομματικός διάλογος και η διασφάλιση εγγυήσεων ως προς τις κυβερνητικές επιλογές.

Χθες, οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι τη μία από τις συνολικά έξι τιμητικές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου τους θα καταλάβει ο Ρος Ντέιλι, ενώ εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στην προσπάθεια του μουσικού να συνεχίσει να λειτουργεί η μουσική σχολή «Λαβύρινθος».

«Η πρόσκληση να συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να συνδέσω την έννοια της συνείδησης απέναντι στο περιβάλλον με την έννοια της συνείδησης απέναντι στην τέχνη και στον πολιτισμό» δήλωσε ο κ. Ντέιλι, ο οποίος είναι  ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι στοχεύουν σε βαθιές πολιτικές αλλαγές αλλά και σε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

«Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας μας είναι Αλλάζουμε πολιτικές, αλλάζουμε και εμείς. Η υποψηφιότητα του Ross Daly είναι και μια προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό και να γίνει βιώσιμο το μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» ως μια έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που δίνουμε στα θέματα της οικολογίας και του πολιτισμού και ενίσχυσης της αλληλεγγύης των ενεργών πολιτών σε παρόμοιες πρωτοβουλίες» δήλωσε.

Το παρών έδωσε και ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής, ο οποίος είναι και εκείνος υποψήφιος με τους Οικολόγους Πρασίνους.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...