Οικολόγοι Πράσινοι: Στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας η κοινωνική Ευρώπη

Οικολόγοι Πράσινοι: Στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας η κοινωνική Ευρώπη

ΑΘΗΝΑ 12/04/2009


Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας τους τα θέματα της κοινωνικής Ευρώπης, ενώ συμμετέχουν στην κοινή καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων «Stop Barosso», που αποσκοπεί στον να μην επιλεγεί ξανά ο Μπαρόζο ως πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. 

«Οι Πράσινοι επικρίνουν την πολιτική της Κομισιόν που αντί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών και στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση οδηγεί με ευθύνη του Μπαρόζο στη αποδιοργάνωση της σημερινής Κομισιόν και στην οπισθοχώρησή της μπροστά σε μια -άτυπη μάλιστα- διακρατική συνεργασία», τονίζεται. 

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή Μπαρόζο και να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση ενός ευρωπαϊκού Πράσινου Νew Deal», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την Παρασκευή ήρθε στην Αθήνα η πράσινη βουλευτής Jean Lambert, υπεύθυνη για θέματα ελευθεριών, κοινωνικής Ευρώπης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών θεμάτων της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία μαζί με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και τον Δ. Τσουκαλά, μέλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και εκπρόσωπο των ελληνικών συνδικάτων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα εργασιακά δικαιώματα την εποχή της οικονομικής κρίσης.




Στην ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι υπογραμμίζουν ότι «δίνουν μεγάλη σημασία στην κοινωνική διάσταση των διαφόρων πολιτικών και επιδιώκουν να γίνονται σεβαστά τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα όχι μόνο των ευρωπαίων πολιτών αλλά και των πολιτών του υπόλοιπου κόσμου, ιδιαίτερα μέσα από τις διάφορες συμφωνίες και συνεργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες». 

Οπως σημειώνεται, «στο κέντρο της κοινωνικής πολιτικής τους είναι η προώθηση λύσεων που επιλύουν ταυτοχρόνως τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής, δημιουργούν κοινωνικές υποδομές ευέλικτες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πολιτών και προσφέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κοινωνικά απαραίτητες». 

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...