Η γιορτή των σπόρων. (AΠΟ ΤΟ AEGINAPORTAL.GR)

Η γιορτή των σπόρων. Εκτύπωση E-mail
12.04.09

Με την παρουσία και τη συμμετοχή περισσότερων κατοίκων και επισκεπτών της Αίγινας σε σχέση με άλλες χρονιές, γιορτάστηκε σήμερα στον Πύργο του Μαρκέλλου η "Γιορτή των Σπόρων", δείγμα ότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, μπορεί να καταφέρνει σήμερα το στόχο της, που δεν είναι μόνο η διάσωση και η διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, αλλά και η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα και όλα εκείνα τα είδη διατροφής που καλλιεργούνται με φυτοφάρμακα.


Η ομάδα που υποστηρίζει στην Αίγινα την Κοινότητα Πελίτι, ξεκίνησε τη εκδήλωση για τη "Γιορτή των Σπόρων" εχθές, με προβολή του ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας στην αφθονία" και ενημερωτική συζήτηση για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας. Σήμερα ήταν η σειρά της διανομής των φυτών που είχαν δημιουργηθεί στο ανοιχτό σπορείο λίγο καιρό πριν. Όλοι μπορούσαν να ενημερωθούν, να πάρουν δωρεάν σπόρους και φυντάνια. Στους κατοίκους του νησιού που συγκεντρώθηκαν στον Πύργο του Μαρκέλλου μίλησε ο εκπαιδευτικός Άρης Παύλος, ενώ τα παιδιά έπαιξαν με μάσκες ομοιώματα φρούτων, δηλώνοντας (φωνάζοντας καλύτερα!) την αντίθεση τους στα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Στο video που συνοδεύει το άρθρο ο κύριος Άρης Παύλος μας μιλά για τους σκοπούς της σημερινής εκδήλωσης.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...