ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ !

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ--><

skaipapagiannisΑπαράδεκτη επίθεση δέχτηκε ο παπα-γιάννης Οικονομίδης από ομάδα αγροτών  της περιοχής του Αγίου Θωμά,  κατα την διάρκεια ρεπορταζ του ΣΚΑΪ για το θέμα του Ασωπού. Τον εξύβρησαν ως “κουμούνι”και τον προπηλάκησαν θεωρώντας τον υπέυθυνο για την δυσφήμιση που προκαλείται από τις κινητοποιήσεις, των αγροτικών προίοντων της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον και δείτε τα ρεπορταζ του ΣΚΑΪ

 Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το πρωί στα Οινόφυτα (25/2/2009), όταν ομάδα αγροτών προπηλάκισε συναγωνιστές και τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφουν το θέμα της καταστροφής του Ασωπού και των υπόγειων νερών.

Το θέμα ασφαλώς είναι υπαρκτό και τεράστιο γιατί απο τότε που ξέσπασε η οξύτατη κρίση με το νερό,τα προιόντα ολόκληρης της Βοιωτίας και όχι μόνο των Οινοφύτωναντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διακίνησή τους.
Εδώ και δύο περίπου χρόνια, όσοι ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα, φωνάξαμε πολλές φορές ότι ΕΦΕΤ και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (τότε Υπουργός ήταν ο βουλευτής Βοιωτίας Ε. Μπασιάκος), οφείλουν να ελέγξουν όλα τα αγροτικά και βιομηχανικά προιόντα που παράγονται στην περιοχή, για δυο λόγους:
- για την προστασία της δημόσιας υγείας
- για την προστασία των αγροτών αλλά και την αποζημίωσή τους, εφόσον διαπιστωθεί πρόβλημα

Επι τόσο καιρό, οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα, οι καταναλωτές συνεχίζουν να είναι απροστάτευτοι και οι αγρότες βλέπουν ανίσχυροι τα προιόντα τους να γίνονται ανεπιθύμητα, χωρίς κανένας να πιστοποιεί εάν και τι είδους πρόβλημα υπάρχει. Τα αγροτικά προιόντα ας σημειωθεί είναι πιο ευάλωτα απο τα βιομηχανικά, γιατί είναι νωπά, η προέλευσή τους είναι πιο διακριτή και υπάρχει δυνατότητα πολλαπλής επιλογής του καταναλωτή.

Απο την άλλη πλευρά, είναι άσκοπο και άδικο, ορισμένοι -ελπίζουμε λίγοι- παραγωγοί :
- αντί να στραφούν ενάντια σε αυτούς που ρυπαίνουν, δηλαδή τις βιομηχανίες καθώς και σε αυτούς που τους επιτρέπουν να ρυπαίνουν, δηλαδή τα Υπουργεία και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση,

- να προπηλακίζουν πολίτες που καταγγέλουν και αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα

Όσες και όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στην ασυδοσία και την υποβάθμιση στη Βοιωτία, εργαζόμενοι και αγρότες, είμαστε σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα. Πρόσφατα βρεθήκαμε στα μπλόκα, συμπαρασταθήκαμε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, καλέσαμε όλους τους Βοιωτούς να κάνουν το ίδιο. Διεκδικούμε μια άλλη ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μια ανάπτυξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των αγροτών και των πολιτών της Βοιωτίας. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι δύσκολα και μας χρειάζονται όλους και ενωμένους.

http://symparataxi.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου