Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύεται . «ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα»!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύεται . «ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα»

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αρμόδιος για το θέμα Υφυπουργός κ. Κ. Κιλτίδης, δήλωσε σήμερα πως «δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να επιτρέψει την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφός της».

Η δέσμευση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Υπουργείο με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου Μ. Τρεμόπουλος, νομικός, η Έλενα Δημητρίου, δικηγόρος και ο Γ. Φαρφαράς, μέλος του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρέδωσαν στον κ. Κιλτίδη πολυσέλιδη εισηγητική έκθεση για πρόταση νόμου που θα προβλέπει την απαγόρευση της διακίνησης, καλλιέργειας και γενικά χρήσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην ελληνική επικράτεια.
Ο κ. Υφυπουργός παρέλαβε την έκθεση, δηλώνοντας ότι «η έκθεση θα αξιοποιηθεί, ακριβώς γιατί το Υπουργείο προβληματίζεται για τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ώστε να θωρακιστεί η χώρα από την εισβολή των μεταλλαγμένων».

Βασική κατεύθυνση της εισηγητικής έκθεσης είναι η αξιοποίηση και η εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης, η οποία επιτρέπει να λάβουμε εθνικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας εκτός του πλαισίου των διατάξεων του άρθρου 95 της συνθήκης ΕΚ και για την υλοποίηση των αποφάσεων των νομαρχιών όλης της χώρας που έχουν κηρυχθεί ελεύθερες από μεταλλαγμένα.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, ανέπτυξαν στον υφυπουργό τις θέσεις τους για μια νέα, ποιοτική και βιώσιμη κατεύθυνση της γεωργίας, αλλά και για την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των αγροτών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...