1500 άνθρωποι που σύντομα θα είναι αρκετές χιλιάδες υποστηρίζουν τους Οικολόγους Πράσινους στο facebook! -Εσύ πού είσαι;

1500 άνθρωποι που σύντομα θα είναι αρκετές χιλιάδες υποστηρίζουν τους Οικολόγους Πράσινους στο facebook! Εσύ πού είσαι; 

Όταν ξεκίνησα το γκρουπ υποστήριξης των Ο.Π. στο facebook, δε φανταζόμουν ότι θα είχε τέτοια ανταπόκριση, ούτε ότι θα μου δώσει τέτοια ικανοποίηση και ελπίδα για το ενδιαφέρον του κόσμου για μας! 

Μέσα σε λίγους μήνες, εκατοντάδες έλληνες που είχαν μόνο μια αμυδρή εικόνα για τους Οικολόγους Πράσινους το πλαισίωσαν, έκαναν ερωτήσεις, διάβασαν κείμενα, ακολούθησαν τους συνδέσμους προς την επίσημη ιστοσελίδα μας, και απάντησαν στο εσωτερικό γκάλοπ που έκανα εκεί, ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισαν Ο.Π., αλλά σ αυτές το σκέφτονται σοβαρά! 

Οι εξαιρετικές δυνατότητες που έχει το παρεξηγημένο facebook συνδυάζουν την αποστολή ενός μειλ σε όλους τους φίλους που έχεις στη λίστα σου με ένα κλικ, μεταφέροντας στιγμιαία μια πληροφορία χωρίς να χρειαστεί να γράψεις τίποτα, το ανέβασμα ενός συνδέσμου, μιας φωτο ή ενός κειμένου με ένα κλικ, τη συζήτηση στο discussion board (φορουμ), την πρόσκληση σε άμεσο χρόνο σε κάποια δραστηριότητα των Ο.Π., και άλλες. 

Σε αντίθεση με την ψυχρότητα ενός email, που δε μπορεί να έχεις άποψη για το αν υπάρχει κάποιος να το παραλάβει, και ποιός είναι αυτός, ή ποιός σου το έχει στείλει, εδώ μπορείς να 'κοιτάξεις' σε όσους έχεις επικοινωνία μαζί τους. Μπορείς να δεις τα ενδιαφέροντά τους, τα γκρουπ στα οποία συμμετέχουν, τι κείμενα έχουν αναρτήσει κλπ. 
Μπορείς να δες επίσης αν ο φίλος σου είναι online εκείνη την ώρα, και να επικοινωνήσεις με ένα άμεσο μήνυμα μαζί του (live chat). 
Γι αυτό και όσοι έχουν facebook καταργούν όσο είναι δυνατόν την απρόσωπη (και γκρίζα) επικοινωνία με email. 


Εξαιρετική δουλειά κάνει η μαζική αποστολή μηνυμάτων στα μέλη του γκρουπ! Με ένα τέτοιο μήνυμα την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν τα μέλη μας κατά 140 (!) αφού το κείμενο κινητοποίησε αρκετούς που κάλεσαν άλλους και μπήκαν στο γκρουπ, με την αποτελεσματικότητα της χιονοστιβάδας! 

Θα μας φακελώσουουουν! 
Η βασική αντίρρηση κατά του facebook, είναι ότι είναι "το μεγαλύτερο φακέλωμα της ιστορίας". 
Είναι ανόητο. Θέλεις να κρύψεις απο κανέναν ότι υποστηρίζεις τους Οικολόγους Πράσινους, ή να τους το φωνάξεις; Αν θέλεις να το κρύψεις, μπορείς! Απλά, δεν το γράφεις! 
Θέλεις να κρύψεις ότι είσαι ομοφυλόφιλος; Απλά μην το δηλώνεις, και μη γράφεσαι σε γκρουπ ομοφυλοφίλων. Ή, αν γραφτείς, κάντο με ένα άλλο προφίλ, με ψευδώνυμο! 
Θέλεις να μην ξέρει κανένας τι δουλειά κάνεις, ή θέλεις να ενημερώσεις πιθανούς ενδιαφερόμενους; Πράξε αναλόγως! 

Τηλέφωνο;; Μ αυτό θα πάψουμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας! 
Οι παλιότεροι θυμούνται την αντίδραση των 'ευαίσθητων' των ανθρώπων που 'βάζουν την ανθρώπινη φύση και επικοινωνία πάνω απ όλα'. Πιστεύετε ότι το τηλέφωνο κατάργησε ή διευκόλυνε την ανθρώπινη επικοινωνία; Το ίδιο ακούμε ακόμη από κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους 'πιο φυσικό' και 'φυσιολάτρη' για το ίντερνετ. Τώρα έχουμε την ίδια φοβία για το facebook! 

Είναι ώρα να μπεις!
Σου συνιστώ λοιπόν να μπεις στο γκρουπ υποστήριξης των Οικολόγων Πράσινων στο facebook, να δεις, και να διαμορφώσεις μετά άποψη για τους 'κινδύνους που ελοχεύουν'. 
Θα βρεις ήδη στο γκρουπ μεταξύ άλλων, το Φίλιππο Δραγούμη, το Γιάννη Βέλλη, τον Κώστα Κατώπη, τον Γρηγόρη Μαλτέζο καθώς και τον Χρήστο Δουλκερίδη από τη Βελγική Βουλή! 

Δεν έχουμε ακόμη πρόσβαση στο κεντρικό μέσον μετάδοσης πληροφορίας σήμερα στην Ελλάδα, την τηλεόραση. Μπορούμε ωστόσο να χρησιμοποιήσουμε τις εναλλακτικές πόρτες. Και το facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο γι αυτό το σκοπό! Και πάνω απ όλα, δουλεύει! 

Γιώργος Ροδαφηνός 
facebook

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...