- ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΟΠΛΑ- ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΤΩΡΑ !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ                 - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
 -ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΟΠΛΑ- ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΤΩΡΑ





Πηγή: ΑΠΕ  30/12/08-16:21


Τι άλλο παρά απέχθεια προκαλούν οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας των αυτόνομων Παλαιστινιακών Εδαφών.
Οι πράξεις αυτές του Ισραήλ προδίδουν μια ξεκάθαρη απόφαση να ενταθεί η κρίση στην πολύπαθη περιοχή, καθώς και να ενταχθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα στην εσωτερική προεκλογική περίοδο του κράτους του Ισραήλ.
Οι νεκροί των αεροπορικών επεμβάσεων ξεπέρασαν τους 320 και οι τραυματίες τους 1700, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Η ανθρωπιστική κρίση εντείνεται.
Οι Οικολόγοι-Πράσινοι προσθέτουν τη φωνή τους, σε όσους καταδικάζουν την φονικότατη εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα .Αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για την επίλυση της κρίσης, είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις του Ισραήλ.
Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρχει για την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής, πολύ περισσότερο αμάχων.
Καλούν τα εμπλεκόμενα μέρη, Ισραήλ, Παλαιστινιακή Αρχή και διοίκηση της Χαμάς να επιδείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη με γνώμονα πάντα το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να αφήσουν κάτω τα όπλα.
Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τώρα την στρατιωτική επίθεση, να άρει την πολιορκία και την συλλογική τιμωρία που επιβάλλει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.
Καλούμε την Ε.Ε. να αναστείλει την εμπορική συμφωνία με το Ισραήλ μέχρι αυτό να λήξει την κατοχή του στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή να προχωρήσουν σε άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για επίτευξη οριστικής και βιώσιμης λύσης με εξασφάλιση της ειρηνικής διαβίωσης και αξιοπρέπειας των πολιτών των δύο λαών.
Καλούν τους εμπλεκόμενους διεθνείς φορείς και κράτη να απαιτήσουν την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών και συμβάσεων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εμμένουμε στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και καλούμε να σταματήσει η ανθρώπινη τραγωδία στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Ζητάμε να ιδρυθεί βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα τμήμα της Ιερουσαλήμ.
Να εξασφαλιστεί ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των παλαιστινιακών αρχών που έχουν απαχθεί και φυλακισθεί.
Η Ε.Ε. και η διεθνής κοινότητα να χρηματοδοτήσουν την αποκατάσταση της Γάζας και να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Παλαιστινίων.
Ζητάμε να εγγυηθεί η διεθνής κοινότητα τα σύνορα και την ασφάλεια του Ισραήλ μέσα στο πλαίσιο επίλυσης του Παλαιστινιακού και να προχωρήσει η γενικότερη περιοχή σε αφοπλισμό κινούμενη σ' ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής κι όχι των αδίστακτων πολιτικών συμφερόντων που κυριαρχούν στην πολυετή διαμάχη και αυτές των εμπόρων όπλων.
Όσο το Παλαιστινιακό μένει άλυτο, τόσο η πληγή θα μετατρέπεται σε γάγγραινα για την ειρήνη και την ασφάλεια διεθνώς, δίνοντας τροφή σε κηρύγματα μίσους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία 
Για επικοινωνία: Γιάννης Χαραλαμπάκης, 6942846240 

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...