Χίλια νέα δένδρα στην Αίγινα.

Χίλια νέα δένδρα στην Αίγινα. 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Βογιατζής 
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα δενδροφύτευσης του Δήμου Αίγινας που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Πρώτος σταθμός ήταν ο μικρός ακάλυπτος χώρος μπροστά από την οικία του γνωστού ζωγράφου Νικολάου, στα Πλακάκια, λίγο μετά το ξενοδοχείο Δανάη.
Τα φυτά που φυτεύτηκαν, επιλέχτηκαν με τα εξής κριτήρια: να έχουν μικρές απαιτήσεις σε ποσότητα ποτίσματος, να είναι ανθεκτικά στα ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην προσβάλλουν τη μνήμη του Νικολάου ο οποίος είχε φυτέψει διάφορα πεύκα και ελιές κοντά στο σημείο αυτό πριν από πολλές δεκαετίες. Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 09:00 το πρωί και σε αυτό έδωσαν το παρόν μέλη και μαθητές του Γυμναστηρίου «ΝΑΜΑ», μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και αρκετοί εθελοντές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει άλλωστε η περίπτωση δύο κυριών που σταμάτησαν την πεζοπορία τους και ζήτησαν να βοηθήσουν και αυτές. Υπεύθυνοι για το πρακτικό κομμάτι αυτής της πρωτοβουλίας είναι η κ. Εμμανουήλ, δασολόγος, και ο κ. Καμινιάρης, γεωπόνος. Υπό τις οδηγίες τους οι εθελοντές φύτεψαν τα δενδρύλλια με πολύ κέφι έως αργά το μεσημέρι. Το κέφι λίγο έλειψε να διαλύσει ένας περίοικος ο οποίος δεν επιθυμούσε να φυτευτούν δενδρύλλια μπροστά από το σπίτι του γιατί ισχυριζόταν ότι θα χαθεί η θέα από τα ύψους 30 εκατοστών (!) φυτά. Απείλησε μάλιστα να κλείσει ο ίδιος τις τρύπες εάν οι εθελοντές δεν συμμορφώνονταν. Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, και για να αποφευχθούν ακρότητες δυσάρεστες για όλους, αποφασίστηκε να μην φυτευτούν σε εκείνο το σημείο φυτά και να ξανακλείσουν τρεις λάκκοι.  

Η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί όλη την προσεχή εβδομάδα και σειρά έχουν άλλοι φορείς και οργανώσεις που χουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...