Η Google στην αναζήτηση «πράσινων» τεχνολογιών.

Η Google στην αναζήτηση «πράσινων» τεχνολογιών


Έχοντας κατακτήσει την αγορά αναζήτησης στο Ίντερνετ, αρχικά απλοποιώντας τη μεθοδολογία της και στη συνέχεια κάνοντας την πώληση σχετικών διαφημίσεων πιο αποτελεσματική, η Google χρηματοδοτεί πλέον «πράσινες» τεχνολογίες εκμεταλλευόμενη την εταιρική δυναμική της για αλλαγή των υφιστάμενων περιβαλλοντικών πολιτικών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να αποδεσμεύσει τις ΗΠΑ από τον άνθρακα και το πετρέλαιο μέχρι το 2030, μειώνοντας τη χρήση πετρελαίου στα αυτοκίνητα κατά 40%. Κάτι τέτοιο θα κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια, η Google ωστόσο πιστεύει ότι τελικά θα έχει θετικά οφέλη στην παγκόσμια οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ, ανέφερε ότι το ετήσιο κόστος του σχεδίου θα είναι ούτως ή άλλως λιγότερο από τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ θεωρεί ότι υπάρχουν κοινά σημεία στην ενεργειακή πρόκληση και την πιστωτική κρίση, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι η εταιρεία του δεν έχει ακόμη αισθανθεί τις επιπτώσεις της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Μέσα από το φιλανθρωπικό βραχίονα της εταιρείας, η Google υποστηρίζει πρωτοπόρες εταιρείες στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη αιολικής, ηλιακής και γεωθερμικής τεχνολογίας, ελπίζοντας ότι τελικά θα είναι φθηνότερες από τον άνθρακα. Μέσα στο 2008, η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 45 εκατομμύρια δολάρια σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Οι εκκλήσεις για μεγαλύτερη ενεργειακή αποτελεσματικότητα πληθαίνουν με γρήγορους ρυθμούς καθώς πολλές επιχειρήσεις ενώνουν τη φωνή τους με τους περιβαλλοντολόγους, ειδικά από τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα εκατό δολάρια το βαρέλι.

Η Google ήδη βελτιώνει τους server της και τις εγκαταστάσεις της ώστε να είναι περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον ενώ προωθεί ήδη σχέδιο επενδύσεων πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενεργειακή επάρκεια της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...