''Αργοπεθαίνει ο Σαρωνικός'' ????


''Αργοπεθαίνει ο Σαρωνικός''

''Αργοπεθαίνει ο Σαρωνικός''

Άκρως ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποίησε στοΣαρωνικό το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, καθώς δείχνουν αύξηση της μόλυνσης.  Συγκεκριμένα, ύστερα από εκατοντάδες καταγγελίες των κατοίκων του Πειραιά για έντονη δυσοσμία τις βραδινές ώρες, που προέρχεται από το κέντρο βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων της Ψυττάλειας, το ΠΑΚΟΕ προχώρησε σε έρευνα των υδάτων του Σαρωνικού. Ειδικότερα το περασμένο Σάββατο επιστημονικό συνεργείο πραγματοποίησε με μικρό πλοιάριο δειγματοληψία και επιτόπια έρευνα στις εκβολές του Ιλισού, του Κηφισού, στο Φαληρικό Δέλτα, σε παραλίες του Πειραιά, της Σαλαμίνας και στην Ψυττάλεια.

Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων συγκρίθηκαν με αυτά που είχε το ΠΑΚΟΕ από τις δειγματοληψίες, του περασμένου Μαΐου και έδειξαν ότι ήταν χειρότερα από αυτά του Μαΐου. Η μικροβιολογική μόλυνση είναι πλέον από 5 έως 7 φορές πάνω από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, οι χημικές αναλύσεις σε αγωγούς που έπεφταν στην ακτή έδειξαν τεράστιο πρόβλημα βαρέων μετάλλων και οργανικών επικίνδυνων ουσιών (πολυφαινόλες και πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες).

πηγη http://www.zougla.gr/news.php?id=8556

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...