Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
 
 

                                          Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2008 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην παγκόσμια διαμαρτυρία ενάντια στη συστηματική κακοποίηση των ζώων στην Τουρκία και ζητούν από την Τουρκική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή τους νόμους που έχει θεσμοθετήσει σχετικά με τα ζώα και ειδικότερα τα αδέσποτα σκυλιά.

Υποστηρίζουμε τις διαμαρτυρίες που θα λάβουν χώρα σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως σε: Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο, Βρυξέλλες Βέλγιο, Παρίσι Γαλλία, Mulheim an der Ruhr Γερμανία, Χάγη Ολλανδία, Φιλαδέλφεια Η.Π.Α., Τορόντο Καναδά, Βανκούβερ Καναδά, Μελβούρνη Αυστραλία, Culiacan Μεξικό, Ksii Κένυα, και Βέροια Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου 2008, για να δοθεί δημοσιότητα και να ενισχυθεί το υπάρχον κίνημα κατά της κακής μεταχείρισης των ζώων στην Τουρκία. Λαμβάνοντας υπόψη τη βάρβαρη μεταχείριση των ζώων σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζουμε μέτρα που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και στην ευζωία των ζώων και στην αποτροπή της  βάναυσης συμπεριφοράς και της εγκατάλειψης οπουδήποτε αυτή συμβαίνει.

Ζητούμε τη συμμόρφωση των τοπικών αρχών με το Νόμο Προστασίας των Ζώων #5199 που είχε ψηφιστεί από το Εθνικό Κοινοβούλιο της Τουρκίας το 2004. Επιπλέον, παροτρύνουμε την Τουρκική κυβέρνηση να προωθήσει την αναθεώρηση του νόμου #5199 ώστε να συμπεριληφθούν διατάξεις για σοβαρές ποινές στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. 

Οικολόγοι Πράσινοι – Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το Πράσινο κόμμα της Ελλάδας, ιδρυτικό και ισότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Ιδρύθηκε το 2003 και αποτελείται όχι από επαγγελματίες πολιτικούς αλλά από πολίτες ενεργούς σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα καθώς και από κόσμο ευαισθητοποιημένο γύρω από τα ζητήματα βιωσιμότητας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν άμεσες, εφαρμόσιμες και ριζικές αλλαγές στα κριτήρια και τις προτεραιότητες του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης.

Κολοκοτρώνη 31, 10562, Αθήνα τηλ. 210-3241001  ecogreen@otenet.gr    www.ecogreens.gr

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...