Ημέρα Χαμηλής Οικογενειακής Ενεργειακής Kατανάλωσης

Αγαπητοί φίλοι
Το ενεργειακό ζήτημα διεθνώς συζητείται σε μεγάλη κλίμακα. Μόνο στην Ελλάδα μας βρίσκει αδιάφορους. Δείτε μια πρόταση από ένα φίλο, δεν είναι δική μου. Θα ήθελα τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας
Στέφανος

http://www.e-ecology.gr

Να καθιερώσουμε μία ημέρα ανά εβδομάδα (ας πούμε το ΣΚ) όπου κάθε οικογένεια θα πρέπει να κάνει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
Ημέρα Χαμηλής Οικογενειακής Ενεργειακής Kατανάλωσης. Να βρούμε και ένα ακρωνύμιο πχ Η.ΧΑΜ.ΟΙΚ.ΕΝ.ΚΑ.
Αυτήν την ημέρα λοιπόν, θα πρέπει να μένουμε στην γειτονιά, να πηγαίνουμε με τα πόδια, να τρώμε φαγητό μαγειρεμένο οικολογικά (με κάρβουνο ή ξύλα ας πούμε), να κλείνουμε τα φώτα, να θερμαίνουμε ένα μόνο δωμάτιο, να καταναλώνουμε λίγο νερό. Ειδικά το καλοκαίρι, αυτή η ημέρα θα μπορούσε να είναι μέρα μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Αν κάποιος το εφαρμόσει αυτό, όχι μόνο θα μειώσει τις καταναλώσεις του εκείνη την μία μέρα, αλλά θα το σκέφτεται και τις υπόλοιπες (πόσα ξοδεύει / ρυπαίνει) και μπορεί να αγοράσει κάποιες συσκευές κατάλληλες  για εκείνη την μία μέρα (ηλιακό φουρνάκι), τις οποίες να τις χρησιμοποιεί και άλλες μέρες.

Στην Ευρώπη ήδη συζητείται η έκδοση ατομικής κάρτας εκπομπών, όπου κάθε άτομο δικαιούται να έχει κάποιες εκπομπές ανά έτος (ισοδυναμούν με ένα ταξίδι στην Νέα Υόρκη και πίσω). Αν το κάνεις αυτό το "ταξίδι", μετά πρέπει να πληρώνεις πράσινα πρόστιμα. Έρχονται τρομερά μέτρα. Άρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε...

www.energy.net.gr

Δημοσίευση σχολίου