Λατομεία: Ευθύνη ουδεμία .....

Κόντρα στην κοινή λογική, κόντρα στους νόμους τα λατομεία λειτουργούν...

Γράφει ο Στέλιος Κάνδιας

Κόντρα στην κοινή λογική, κόντρα στους νόμους τα λατομεία λειτουργούν...Όταν ήμουν μικρός για να πάμε στα χωριά των γονέων μου με το οικογενειακό αυτοκίνητο, ο δρόμος περνούσε αναγκαστικά μέσα από το Μαρκόπουλο.

Θυμάμαι, μια σταλιά παιδί, επηρεασμένο βαθιά από την αρχαία ελληνική μυθολογία, αλλά και τα κόμικ με τον σούπερ μαν και το Χάλκ, πόσο βαθιά εντύπωση μου προκαλούσε η εικόνα του βαθιά πληγωμένου, χαρακωμένου λόφου. Δεν έδινα και πολύ βάση στις πεζές εξηγήσεις των μεγάλων περί λατομείων, λατόμευσης κλπ. Ούτε ήξερα τι σήμαιναν όλ' αυτά μήτε ήθελα να μάθω!

Στο παιδικό μου μυαλό έπλαθα μάχες τιτάνων, συγκρούσεις θεϊκών πλασμάτων ή σούπερ ηρώων, με "πεδίο μάχης" το λόφο, σημαδεμένο ανεξίτηλα από τις υπερηρωικές συγκρούσεις και τις απίστευτες δυνάμεις που αυτές απελευθέρωναν.

Τρεις και πλέον δεκαετίες μετά, ο ίδιος λόφος μου μοιάζει σαν μια παραφωνία της φύσης, ένα εμβληματικό και εξαμβλωματικό μνημείο ανθρώπινης αυθαιρεσίας παράταιρα τοποθετημένο στο περιαστικό τοπίο.
Τα λατομεία στο Μαρκόπουλο συνιστούν μνημείο αυθαιρεσίας, δίνοντάς σου την ευκαιρία να στοχαστείς πόσο μαεστρικά είναι δομημένος ο ελληνικός γραφειοκρατικός μηχανισμός.

Η συνέχεια ΕΔΩ,


Νέα ερωτήματα

Εις βάρος των αρχαιοτήτων
Όργιο καταπατήσεων από τα λατομεία

Εγκλήματα χωρίς τιμωρία
-ΜΕ Τα λατομεία ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΙ ΘΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ????

  "η περιβαλλοντική συνειδητοποίηση της κοινής γνώμης μπορεί να δώσει συντριπτική απάντηση στα ποικιλώνυμα συμφέροντα, την αδιαφορία την ολιγωρία και την ατιμωρησία.
..."

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...