ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ για την ΕΙΡΗΝΗ !


  •  PEACE FROM AEGINA! 
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη


Tην Κυριακή, 21η Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι της Αίγινας θα ενώσουν τις φωνές τους με χιλιάδες Πολίτες του πλανήτη μας και θα γιορτάσουν για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης με μοναδικό τρόπο.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αίγινας παίρνει φέτος την πρωτοβουλία να οργανώσει τη φιλειρηνική εκδήλωση PEACE FROM AEGINA.

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους της Αίγινας και ιδιαίτερα τα παιδιά για πόσο σοβαρό και αναγκαίο είναι το θέμα της Ειρήνης στον Κόσμο, ξεκινώντας με αυτή τη συμβολική κίνηση.


Πρόγραμμα

10.15 Ο Αθλητικός Όμιλος Σαρωνικός θα ξεκινήσει τα δρώμενα με αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο ανάμεσα στις ομάδες Ειρήνη-Πόλεμος
11.00 Η θεατρική ομάδα Παίζω-Δρόμος θα οδηγήσει, μέσω τής παραλίας της Αίγινας, την Ειρηνική Πορεία στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

11.30-12.30

Στην προβλήτα θα έχει οριοθετηθεί περιοχή 20x50 μέτρα σημειώνοντας το σημείο όπου 300 μαθητές και μαθήτριες θα στοιχηθούν σχηματίζοντας την λέξη 'PEACE' με ανθρώπινη αλυσίδα.

Θα γίνουν σύντομες ομιλίες από την συντονίστρια της διοργάνωσης και πρόεδρο της Ένωσης, Σελήνα Ζησιμάτου, τον δήμαρχο της Αίγινας, Παναγιώτη Κουκούλη,  και την συντονίστρια της ομάδας μας Η Ώρα της Γης, Ελένη Σκρέκου.

Έπειτα τα παιδιά της Αίγινας θα στείλουν το μήνυμα της Ειρήνης σε δέκα γλώσσες του Κόσμου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την συμβολική απελευθέρωση πουλιών από το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα (ΕΚΠΑΖ).


Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σελήνα Ζησιμάτου, πρόεδρος ΕΝ.Ι.ΚΕ.ΞΕ.Γ.Α., τηλέφωνο 6977922506

Διοργάνωση: Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Αίγινας
Συμμετοχή (με αλφαβητική σειρά): 

Α.Ο. Σαρωνικός, Δήμος Αίγινας, Ε.Κ.Π.Α.Ζ., Θέατρο Δρόμου Παίζω-Δρόμος,

 Οικολογικό Εργαστήρι, Ομάδα Η Ώρα της Γης, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...