ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ


Έλεγαν παλιά πως η αγαπημένη ιστορία του Δρ. Γιούνγκ ήταν περίπου η εξής:

Το νερό της ζωής, με την ελπίδα να γίνει γνωστό πάνω στη γη, άρχισε να αναβλύζει από ένα αρτεσιανό πηγάδι και να ρέει αβίαστα κι ακατάπαυστα. Οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω απ' την πηγή να πιούν και να πάρουν δύναμη από αυτό το μαγικό νερό μιας κι ήταν τόσο καθάριο, αγνό κι αναζωογονητικό. Φαίνεται όμως πως η ανθρωπότητα δεν ήταν τόσο ικανοποιημένη από αυτή την ευδαιμονική τάξη πραγμάτων. Σιγά-σιγά άρχισαν να περιφράσουν το πηγάδι, να χρεώνουν την προσέγγιση σε αυτό, να διεκδικούν την κυριότητα του γύρω χώρου, να φτάχνουν περίτεχνους νόμους για να ορίζουν ποιοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πηγάδι και να βάζουν κλειδαριές στις πύλες εισόδου.

Το πηγάδι λοιπόν δεν άργησε να περιέλθει στην ιδιοκτησία κάποιας ελίτ και ορισμένων ισχυρών προσώπων. Το νερό της ζωής όμως θίχτηκε από αυτό και θύμωσε. Έτσι έπαψε να αναβλύζει εκεί και άρχισε να ρέει σε άλλον τόπο...Οι άνθρωποι που είχαν στην κατοχή τους τη περιοχή από το πρώτο πηγάδι ήταν τόσο απορροφημένοι από τα ζητήματα ιδιοκτησίας που δεν πρόσεξαν καν οτι το νερό είχε εξαφανισθεί... Συνέχισαν να πουλάνε το ανύπαρκτο νερό και λίγοι ήταν εκείνοι που παρατήρησαν οτι η αληθινή δύναμη είχε χαθεί.

Κάποιοι όμως δυσαρεστημένοι συνέχισαν με περίσσιο θάρρος την αναζήτηση και βρήκαν το νέο αρτεσιανό πηγάδι...

Η ίδια όμως μοίρα περίμενε κι αυτό το πηγάδι που δεν άργησε να περιέλθει υπό την κατοχή και των έλεγχο καινούργιων "ιδιοκτητών"!...Έτσι το νερό της ζωής κίνησε και πάλι γι άλλον τόπο και από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να φτιάχνει την ιστορία του, μέχρι και σήμερα, επαναλαμβάνεται συνέχεια το ίδιο πράγμα.....(Απόσπασμα του βιβλίου του Dr Robert A. Johnson "Από τη Σκιά στο Φως").

Έτσι στην πορεία της εξέλιξης της ανθρωπότητας, πολλές θεωρίες, φιλοσοφίες και θρησκείες δεινοπάθησαν από τις ίδιες και τις ίδιες επεμβάσεις και καπηλείες των μηνυμάτων που πρέσβευαν (το πηγάδι της Αλήθειας), τα οποία μπορούσαν να την οφελήσουν σε μεγάλο βαθμό και να είχε γλυτώσει πολλά βάσανα και πόνους.......

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει έτσι και με την οικολογία: η αλλαγή σε βάθος του ανθρώπου, η συμφιλίωση με τη φύση και τα μη ανθρώπινα όντα της, η παραμέριση των εγωιστικών επιθυμιών και της ανθρωποκεντρικής στάσης ζωής που θα μας λυτρώσει, σκιάζεται από την προβολή κι άλλης ανάγκης κατανάλωσης οικολογικών, αυτή τη φορά, προιόντων, κόλπα και τρυκ για να κερδίσουμε ελάχιστη ενέργεια, κι άλλα πολλά ανούσια που γίνονται υπέρ διαφημιστικών υπολογισμών, με παράλληλο αγώνα ταχύτητας για περισσότερη "ανάπτυξη"!!!

Όμως: "Η Γη παρέχει αρκετά για να καλύψει την ανάγκη κάθε ανθρώπου, αλλά όχι την απληστία του" λέει ο Γκάντι...και η λύση για το περιβάλλον, όλο κι απομακρύνεται....

Αναζητούνται θαρραλέοι λοιπόν για αναζήτηση του σωτήριου αρτεσιανού πηγαδιού και πάλι......


Δημοσίευση σχολίου