ΟΗΕ: 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πουν το νερό..νεράκι

ΟΗΕ: 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πουν το νερό..νεράκι


Εξάντληση των αποθεμάτων νερού, άνοδο της τιμής των τροφίμων και της ενέργειας και ενίσχυση του φαινομένου της ερημοποίησης καταγράφει η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη μας.

Η τεράστια κρίση που σοβεί τους τελευταίους μήνες στον τομέα των τροφίμων, πλήττοντας περίπου 40 χώρες του τρίτου κόσμου, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών, αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ έως το 2025 εκτιμάται ότι περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πουν το νερό… νεράκι.

Τα μαντάτα δεν είναι καλά ούτε για τη χώρα μας, αλλά ούτε φυσικά και για την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα ζήσει την κατακόρυφη αύξηση του υδραργύρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, κλίμα Καΐρου θα υποστεί το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών τα επόμενα χρόνια, ενώ η πρόβλεψη για την Ελλάδα την περίοδο 2030-2060 είναι επιμήκυνση έως και τέσσερις εβδομάδες της θερμοκρασίας με πάνω από 35 βαθμούς, με ταυτόχρονη αύξηση της ξηρασίας από επτά έως και δεκατέσσερις ημέρες.

Η άνοδος της θερμοκρασίας σηματοδοτεί και την εκτίναξη της ενεργειακής κατανάλωσης, αφού υπολογίζεται ότι η χρήση κλιματιστικών θα παραταθεί κατά πέντε εβδομάδες.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...